Logo bredavandaag.nl
Foto: Ankie Nederlof

Schoolkinderen ontbijten met burgemeester

  Cultuur


BREDA - Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Rietvink hebben woensdagochtend met burgemeester Paul Depla ontbeten in het Stadskantoor. Dat gebeurde in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. “Zorg ervoor dat je goed ontbijt”, was de boodschap van de burgemeester.


De schoolkinderen kwamen op de fiets naar het Stadskantoor en werden opgevangen door Depla. “Ontbijten is heel belangrijk, zodat je de dag goed kan doorkomen”, vertelde hij tegen hen.

De leerlingen Jane en Max waren de gelukkigen die naast de burgemeester aan tafel zaten tijdens het ontbijt. Ze glunderden van trots. “Het is super speciaal”, lieten ze allebei weten. “We weten nu waar hij werkt en waarom hij de ketting draagt”, aldus Max. “De burgemeester vroeg aan ons of we goed ontbijten”, volgens Jane. Haar antwoord? “Niet altijd, soms heb ik gewoon geen honger.”

Lennart Marinissen, de meester van de groep, heeft ook in de klas bemerkt dat er niet altijd goed gegeten wordt. “Dan hebben ze voor de kleine pauze alweer honger. De kinderen worden slaperig en zijn afwezig. Daaraan merk je dat het heel erg belangrijk is om goed te eten, het is de brandstof voor de rest van de dag.”

Nog voordat de kinderen klaar waren met hun ontbijt, vertrok de burgemeester alweer naar zijn volgende afspraak. Dankzij het ontbijt had ook hij een goede start van de dag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief