Foto: Perry Roovers

Overzicht intochten Sinterklaas in en rond Breda

  Cultuur

BREDA - Het is november, de maand dat Sinterklaas met zijn pieten weer naar Nederland komt. Maar wanneer en hoe laat komt de goedheiligman naar Breda? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle intochten van Sinterklaas rondom Breda. Er is een Sinterklaas intocht op 17, 18 en 25 november.


Intocht op zaterdag 17 november:

Sinterklaas centrum Breda
In Breda komt Sinterklaas met zijn 280 zwarte pieten om 14.00 uur aan in de Haven bij het Spanjaardsgat. Hij maakt een route langs de reigerstraat, Grote Markt, Kerkplein, Torenstraat, Karrestraat, Eindstraat, Houtmarkt en eindigt op de Grote Markt. Daar zal om 16.00 uur een zwarte piet optreden.

Intochten op zondag 18 november:

Sinterklaas Ulvenhout
Om 13.15 uur ontvangt Frank Husson alle ouders en kinderen om samen op Sinterklaas te wachten. Er is er een optocht door de straten van Ulvenhout met aansluitend een Sinterklaasfeest in de grote zaal van Jeugdland. Vanaf 14.30 is het daar feest met muziek en wat lekkers, alle kinderen uit Ulvenhout en omstreken zijn welkom.

De Sint in Bavel
De intocht begint om 13.15 uur in de Kloosterstraat. De Sint en zijn pieten maken een rondje door Bavel. Naar verwachting komen ze om 15.00 uur aan bij sporthal ‘De Huif’. Daar begint de feestmiddag. Om 14.00 uur is de zaal al open.

Intocht Belcrum
In de Belcrum komen Sinterklaas en zijn pieten om 13.00 uur aan op de Veilingkade. De optocht eindigt in het Belcrumhuis. Daar zal vanaf 14.00 uur een feestmiddag zijn, alle ouders en kinderen zijn welkom. Voor het feest is het nodig een ticket te kopen, dat kan via de website.

De Sint in Tuinzigt Westerpark Haagpoort
Om 11.00 uur vertrekt de Sint vanaf de Nieuwe Meidoorn voor de intocht door de wijk. Rond 13.00 uur zal hij daar weer aankomen. Een dag voor de intocht wordt er een collecte in de wijk gehouden. Van dat opbrengst worden de intocht en de kindermiddag op 25 november bekostigd.

Sinterklaas naar Prinsenbeek
Om 11.30 komt de Sint op zijn schimmel Amerigo aan op de Markt. Vergezeld met de DJ Piet en heel veel andere pieten. Om 14.00 uur begint een voorstelling met Sinterklaas in De Drie Linden. Om 15.00 uur is er nog een voorstelling, maar dan speciale: een prikkelarme. Dat is een extra rustige voorstelling voor kinderen die niet goed tegen de drukte kunnen.

Intochten op Zondag 25 november:

Sinterklaas in Princenhage
Om 12.00 uur vertrekt Sinterklaas vanaf de Princenhof. Om 13.00 uur komt hij aan op de Haagse Markt. Drie kwartier later vertrekt hij richting De Koe waar hij naar verwachting om 14.00 uur zal aankomen.

Intocht Sint Heuvelkwartier
De Sint gaat vanuit het ontmoetingscentrum De Vlieren met een rijtoer door de wijk. Aansluitend kunnen de kinderen de Sint persoonlijk begroeten in het ontmoetingscentrum. De rijtoer begint om 14.00 uur

De Sint naar Boeimeer
Om 13.00 uur begint de intocht van Sinterklaas. Samen met zijn pieten maakt hij een ronde door de wijk. Aansluitend begint om 14.00 uur het feest op de P&P school.

Sinterklaas intocht in ‘t Ginneken
De intocht van Sinterklaas in het Ginneken zou eerst niet doorgaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Maar volgens de laatste berichten is het toch gelukt om het rond te krijgen. Details volgen later.

Intocht Sinterklaas Teteringen
Intocht van Sinterklaas in Teteringen. In samenwerking met het Oranje Comité. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief