December Tapes tijdens de oefensessies.
December Tapes tijdens de oefensessies. (Foto: December Tapes)

December Tapes debuteert in Chassé Theater

  Cultuur

BREDA - Na twee keer Mezz en een keer Grand Theatre, staat December Tapes nu het Chassé Theater. "De theatersetting vorig jaar is erg goed bevallen en dat wilde we graag nog een keer doen. Dan is het Chassé Theater echt een mooie volgende stap., vertellen Joep en Tom Gudde.


De twee zijn vanuit de Bredase band There There al sinds het eerste jaar mede de drijvende krachten achter de muzikale avond, waarmee elk jaar geld wordt ingezameld voor een cultureel goed doel. “Dit jaar is dat het Chassé Cultuurfonds, dat kinderen van basisscholen wil laten kennismaken met cultuur. Dat sluit perfect aan met onze doelen”, stellen de Bredase muzikanten.

Het optreden in het Chassé Theater is weer een nieuwe uitdaging. “Voor het eerst hebben we een voorstelling waarbij we alleen zitplaatsen hebben, en waarvoor het wel wenselijk is als mensen vooraf een kaartje kopen”, vertelt Joep.

Kleine liedjes
De keuze voor zitplaatsen en een voorstelling van twee keer een uur met een pauze, heeft ook een artistieke reden. “In Mezz was er een soort cafésfeer, heel gezellig, maar daarin dreigden kleine liedjes te sneuvelen”, vertelt Tom.

December Tapes is voor de bands een muzikale uitdaging. “Voor bands en muzikanten is het sowieso vet om in het Chassé te staan, maar we zoeken ook de samenwerking. Er is een December Tapes-band en rapper STEEV gaat spelen met vier drummers. Dat is spannend. Zelf gaan we met danseressen optreden, dat hebben we ook nog nooit gedaan.”

Spannend blijven de wisselingen. “Maar daar hebben we inmiddels wel ervaring mee. Dat is een kwestie van niet de grote bands achter elkaar te plannen. En we hebben Selçuk (Akinci, red.) als presentator dus dat komt goed”, lachen de broers.

Online
De kaartjes kosten €10 en zijn online te bestellen. Daarvan gaat €7 naar het goede doel. De rest zijn kosten. December Tapes is 1 december om 20.00 uur. “De zaal gaat open om 19.30 uur. Het begint echt om 20.00 uur.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief