Foto: BoBreda

Welke Bredanaar durft naakt te poseren op Valentijnsdag?

  Cultuur

BREDA - Naakt op een poster; dik, dun, mooi, lelijk, blank, zwart? Wie durft? "En er zijn er best wel die dat durven", reageert Esmee Boesveld namens stichting BoBreda en creatief bureau Goedzooi over de postercampagne die zij op Valentijnsdag 2019 in Breda willen houden. "We zoeken hiervoor zo'n 15 mensen  Qua aanmeldingen loopt het al best goed."


Voor deze postercampagne zijn BoBreda en Goedzooi op zoek naar mensen die zich letterlijk en figuurlijk bloot durven te geven. Boesveld fungeert als projectleider. Ze is vrijwilligster bij BoBreda en helpt wel eens bij Goedzooi. "De stichting en het bureau delen dezelfde waardes", zegt ze, "namelijk liefde verspreiden en diversiteit onder de aandacht brengen. Hiervoor hebben we de krachten gebundeld en wat is er mooier dan liefde verspreiden op Valentijnsdag."

Het is niet de bedoeling dat deelnemers aan het project helemaal poedelnaakt van top tot teen op de posters verschijnen. Er wordt een mix&match gemaakt van diverse lichamen, zoals op bijgaand voorbeeld te zien is. "Hiermee bewaken ook de privacy van de deelnemers. Maar dan nog moet je er vooraf wel goed over nadenken of je hieraan mee wil doen."

Met de posters willen BoBreda en Goedzooi uiteindelijk een mooi beeld schetsen van de maatschappij. "Liefde begint bij jezelf. Als je jezelf niet lief hebt, kun je ook een ander niet lief hebben. De een heeft borsten, een ander een piemel, maar in essentie zijn we allemaal hetzelfde." Voor het maken van de foto's wordt iemand ingehuurd van St. Joost die al vaker naaktfotografie gedaan heeft. Waar de posters uiteindelijk in Breda komen te hangen, wil Boesveld nog niet zeggen.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief