Foto: Ankie Nederlof

Zwarte Plein wordt kleurrijk dankzij Blind Walls Gallery

  Cultuur

BREDA - De twee italiaanse broers Marco en Andrea Mangione, met als artiestennaam Gummy Gue, zijn namens de Blind Walls Gallery bezig met een schildering op het Zwarte Plein. De schilders roepen iedereen die wil op om te komen helpen.


De twee broers waren woensdagmiddag druk bezig om met tape de lijnen af te plakken. Ze houden zich nauwkeurig aan de schets die ze van tevoren hebben gemaakt. “Sommige kunstenaars improviseren op locatie een beetje”, vertelt Stein de Bont van de Blind Walls Gallery. “Maar deze twee Italianen hebben van tevoren alles exact berekend.”

Het pleintje is net vernieuwd met een nieuwe voetbalkooi. Op het asfalt daar omheen komt de schildering van lijnen en vlakken. “De gemeente heeft ons benaderd om het plein wat op te vrolijken”, vertelt De Bont. “Toen dachten wij meteen aan Gummy Gue. Zij hebben ervaring met het schilderen van sportvelden en skateparken.”

Vorige week donderdag zijn ze begonnen met de grondverf. Daarna hebben ze de lijnen met tape gemaakt en hebben ze hier en daar al vlakken ingekleurd. Hoe lang het gaat duren, weten ze niet. “Dat hangt af van het weer. Als het te koud of vochtig is, hecht de verf niet en zal het dus langer duren”, legt De Bont uit. Als de schildering klaar is, komt er nog een coating overheen tegen slijtage.

Elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de Italianen bezig op het pleintje tussen de Odilla van Salmstraat en Achterom in Breda.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief