Het logo van het tv-programma
Het logo van het tv-programma

Studenten maken realityserie voor BredaNu

  Cultuur


BREDA - De schoolopdracht was: maak een tv-serie van zeven afleveringen. Voor acht studenten van de BUAS is die opdracht een beetje uit de hand gelopen. Opdrachtgever BredaNu was zo enthousiast, dat ze er een echte realityserie van willen maken.


In het programma genaamd ‘The 5th Rule moeten de deelnemers zich houden aan vijf regels. “Ze strijden tegen elkaar in een soort gevangenis-setting”, legt student Chico van Lith uit. “Binnen 24 uur moeten ze een aantal opdrachten uitvoeren. De deelnemer met de meeste punten wint het spel. Het is eigenlijk een combinatie tussen Big Brother en Expeditie Robinson”, vertelt hij. Hij niet verder uitwijden over de inhoud. “Voor de deelnemers en de kijkers willen we de opdrachten een verrassing houden.”

“De opdracht is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen”, zegt Van Lith. “Eigenlijk was het een fictief idee, maar onze opdrachtgever BredaNu vond het meteen een interessant concept. Ze willen het echt gaan produceren en uitvoeren. Daarom hebben we nu een realityversie van ons eerste plan gemaakt.”

De acht studenten zijn nu druk bezig met de voorbereidingen van de opnames. “De locatie is net geregeld. We zijn druk met de website, social media en het vinden van de deelnemers.” Op 1 februari zijn de opnames. Een week later wordt het uitgezonden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief