Een taxateur aan het werk
Een taxateur aan het werk (Foto: Vendu Rotterdam)

Is je erfstuk geld waard? Stedelijk Museum houdt taxatiedag

  Cultuur

BREDA - Stedelijk Museum Breda houdt in samenwerking met Vendu Rotterdam een taxatiedag. Woensdag 28 november kan iedereen die wil weten wat zijn of haar schilderij, sieraad, beeldje of ander antiek voorwerp waard is, zich melden.


“Doorgaans komen er mensen naar de taxatiedag die iets hebben geërfd en willen weten uit welk jaar het komt”, vertelt Miranda Thompson van Vendu Rotterdam. “Of mensen die iets voor weinig geld hebben gekocht op een antiekmarkt en willen weten of ze toen een goede deal hebben gemaakt.”

Het komt niet vaak voor dat er bijzondere spullen worden meegebracht. Vaak zijn de schilderijen, beeldjes, sieraden of andere antieke spullen tussen de tien en honderd euro waard. Maar vorig jaar zijn er een paar topstukken meegebracht. “Er werd een portretschilderij getaxeerd uit het jaar 1640”, vertelt Thompson. “Die bleek tussen de 10.000 en 20.000 euro waard te zijn. Ook had iemand had een bijzondere klok uit het jaar 1903 meegenomen, die is voor 200.000 euro geveild.”

Tijdens de taxatiedag in het Stedelijk Museum in Breda geven de taxateurs adviezen over de meegebrachte spullen en geven aan wat de richtprijs is op de veilig. Als mensen dat willen, nemen de taxateurs de spullen in voor de veiling. Vooraf aanmelden is verplicht. De bezoekers worden ingedeeld in tijdsblokken van een uur waarin hun spullen worden getaxeerd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief