DJ Philemon in actie tijdens Ladies Night.
DJ Philemon in actie tijdens Ladies Night. (Foto: Facebook Bax Music)

Bredase DJ Philemon (62) scoort viral met hardstyle-set

  Cultuur

BREDA - 1,1 miljoen keer is het optreden dat Philemon van Welt (62) gaf tijdens de Ladies Night van de DJ School Breda inmiddels bekeken op Facebook. De Bredase, beter bekend als DJ Philemon, kreeg reacties vanuit de hele wereld.


Al vanaf 2014 komt Philemon regelmatig bij de DJ School in Breda. Daar leerde ze hoe ze moet draaien en beats kan produceren. “Ik was op zoek naar een nieuwe hobby en zag een advertentie van de DJ School Breda in het buurtkrantje.” Voorheen heeft Philemon veel gedanst en muziekinstrumenten gespeeld.

Tegenwoordig treedt DJ Philemon steeds vaker op, al is het de laatste tijd wat rustiger. “Ik heb nu veel boekingen gehad en er gaan er zeker nog meer aankomen.” Philemon probeert nu bij de produceerlessen om oude rocknummers in een hardstyle jasje te hijsen.

Van over de hele wereld krijgt Philemon nu reacties binnen en het behalen van meer dan 1,1 miljoen views op Facebook had ze niet verwacht. “Het is natuurlijk hartstikke gaaf dat de miljoen gepasseerd is en dat het bericht al meer dan 21.250 keer gedeeld is. Zoiets bereik je niet iedere dag.”

In de reacties wordt ze een Rave-oma genoemd, maar dat is ze niet. “Ik ben helemaal geen oma. Je merkt wel dat jongeren wel eens schrikken als ik het podium op kom, maar samen maken we er iedere keer weer een mooie avond van.”

Philemon hoopt ooit nog een keer op een groot festival te draaien. “Ja, dat lijkt me wel erg leuk.”
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief