Met (bijna) duizend tegelijk naar de silent disco | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Uit je dak tijdens de Silent Disco.
Uit je dak tijdens de Silent Disco. (Foto: Thorsten Krienke/Flickr.com)

Met (bijna) duizend tegelijk naar de silent disco

  Cultuur

BREDA - Het is vaak al een hit op festivals en als side-event bij niet-muziek-festivals: de silent disco. In Breda is er binnenkort een feest waarbij de silent disco hét feest is. In de Graanbeurs verwacht organisator Local Motion bijna duizend stille dansers tijdens de Grote Silent Disco Show.


Het wordt een feest dat zijn gelijke niet kent, stelt organisator Billy Zomerdijk. “Een vergelijking is er niet echt te maken. Wij bieden de combinatie van silent disco, karaoke en spel in 3 verschillende zalen”, verwijst hij naar de opzet van de avond. “Normaal staan de speakers op 100 procent in de Graanbeurs, nu kun je er een speld horen vallen”, grapt Zomerdijk.

Want dat laatste gaat wel meevallen. Wie weleens een silent disco heeft bezocht, moet al glimlachen om de hard meeblèrende bezoekers die ongegeneerd de muziek op hun kanaal meezingen. Op drie kanalen klinken dan wel hits van nu en toe, Nederlandse hits en dance van de 70’s, 80’s en 90’s. “En af en toe krijg je een mop naar je hoofd gegooid.”

Elders in het pand kun je daarnaast karaoke zingen of  beerpong of andere spelletjes spelen.

Begin deze maand werd het concept ook al eens ingezet tijdens Bumperkluiven in de Grote Kerk. Ook bij carnaval werd er met Stillekes Hossen al met de koptelefoons gewerkt.

De Grote Silent Disco Show in de Graanbeurs is op 15 december.