Foto: Robbert Temmen

Opbouw Betoverend Breda in volle gang

  Cultuur

BREDA - Nog drie nachtjes slapen en dan is de grootse opening van Betoverend Breda op de Grote Markt. Vanaf dat moment wordt het centrum van de stad getransformeerd in een betoverende winterstad.  


Van vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari is het Bredase centrum omgebouwd tot een betoverende winterstad inclusief ijsbaan. De ijsbaan is het kloppend hart van Betoverend Breda en krijgt inmiddels al aardig contouren. Zo is al duidelijk te zien dat de baan een oppervlakte heeft van 450 m2 en dat hij loopt van de Heeren van Breda tot het Stadhuis op de Grote Markt. Er is dus volop ruimte om rondjes te schaatsen, pirouettes te draaien en pootje over te oefenen.

Op dit moment zijn de medewerkers van Betoverend Breda nog druk bezig met het plaatsen van de boarding aan de zijkant van de schaatsbaan. Nu ligt er nog geen ijs op de baan, die vanaf zaterdag in gebruik wordt genomen. Van 15 december tot 6 januari kan je hier dagelijks terecht om te komen schaatsen. Het dragen van handschoenen is op de ijsbaan verplicht.

Betoverend Breda wordt vrijdag geopend door Burgemeester Paul Depla. Tijdens de opening zijn er optredens van Maan en het ZO! Gospel Choir. De avond wordt afgesloten met een sfeervolle sing-a-long begeleid door de Bredase Nieuwe Veste Bigband.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief