Foto: Nikki Pommer

Bredase Nikki Pommer strijdt in De Jonge 100 met Lil’Kleine en Martin Garrix

  Cultuur

BREDA - Nikki Pommer (21) uit Breda is genomineerd voor De Jonge 100 award. De Bredase schittert tussen namen als Lil’ Kleine, Martin Garrix en Diede de Groot.


Pommer is geboren en getogen in Breda. Ze heeft inmiddels haar eerste boek De wijze lessen van een twintiger uitgegeven en is een eigen bedrijf genaamd New Vibes gestart. Deze twee dingen hebben de ‘jonge ondernemer, visionair en auteur’ een plekje opgeleverd in De Jonge 100.

De Jonge 100 wordt jaarlijks opgesteld door Ondertussen.nl in samenwerking met Lenovo, en dé lijst van de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongen van Nederland, tot en met 25 jaar. “De plek in de top 100 is natuurlijk geweldig, maar ik maak ook nog eens kans om de prijs te winnen.”

Visionairs
Pommer komt uit in de categorie Visionairs. Ze beschrijft zichzelf als dé belichaming van de spreekwoordelijke duizendpoot. “Na het overwinnen van een burn-out op jonge leeftijd heb ik de essentie van mijzelf en het leven teruggevonden.” In De wijze lessen van een twintiger vertelt Pommer openhartig over haar ervaringen met een burn-out, de streefcultuur waarin we leven en deelt ze op inzichtvolle wijze haar lessen.

Workshops

Met haar bedrijf New Vibes geeft ze workshops en trainingen om bruggen te bouwen tussen non-profitorganisaties en jongeren.  “De communicatiemiddelen waar jongeren zich mee verbinden kunnen voor non-profitorganisaties een drempel zijn om het werkelijke contact op te zoeken. Daardoor ontstaat er een kloof tussen desbetreffende partijen.”

Dat vindt ze zonde om te zien. “Non-profitorganisaties hebben vaak het idee dat jongeren niet gemotiveerd of geïnteresseerd zijn en jongeren voelen zich niet gehoord, begrepen of serieus genomen.”


Pommers kreeg eerder al de prijs van ZomerOndernemer 2016, een nominatie voor The Indie Awards 2018. Stemmen op Nikki Pommer kan t/m vrijdag 28 december 2018, 23.59 uur via  https://www.ondertussen.nl/jonge100/jonge100/nikki-pommer/

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief