Wiesje Peeters.
Wiesje Peeters. (foto Martine van der Wal)

Bredase Wies Peeters schittert in theatervoorstelling Fleetwood Mac

  Cultuur

BREDA - De Bredase Wies Peeters zingt de nummers van Stevie Nicks in de theatervoorstelling Fleetwood Mac: The Incredible Story van de Rotterdamse band The Cosmic Carnival.


Peeters woonde tot haar 18e in Breda en is verhuisd om aan het conservatorium in Rotterdam te gaan studeren. Daar heeft ze haar bachelor zang behaald aan de popafdeling van Codarts.

Tribute
Nu staat ze in het theater met een bijzondere tribute aan Fleetwood Mac. The Cosmic Carnival vertelt het indrukwekkende verhaal van deze band van a tot z.  Van de bluesperiode in Londen van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig en daarna. "Ik ben gevraagd om mee te doen, omdat de vorige zangeres was gestopt. In september heb ik auditie gedaan en twee weken later stond ik al op het podium", vertelt Peeters.

Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse band die in 1967 is opgericht in Londen. Sinds de oprichting door Peter Green werd er met name blues gespeeld en heette de band destijds Peter Green's Fleetwood Mac.

De groep ontwikkelde zich na de beginperiode geleidelijk aan tot een popgroep met een steeds wisselende bezetting.  Met de komst van het Amerikaanse duo Stevie Nicks en Lindsey Buckingham nam het succes toe met hits zoals Go Your Own Way en Dreams, maar ook het drama binnen de band. "Stevie Nicks is echt een popicoon. Ik vind het ontzettend tof dat ik haar nummers mag zingen voor liefhebbers, ondanks dat het een moeilijke taak is. Zij heeft een unieke sound en is onmogelijk te evenaren, maar ik interpreteer haar op mijn manier, met mijn stem en hoop het publiek hiermee te raken. De voorstellingen zijn echt muzikale feestjes met emotioneel beladen liedjes. Dat maakt het ook zo mooi." In de show is ook de andere zangeres een Bredase:  Indra Kartodirdjo zingt de nummers van Christine McVie.

Muzikant
Peeters is in het dagelijks leven freelance muzikant onder de artiestennamen Delouise en KAT SKILLS. Ook is ze eigenares van Popschool Rock 'n Rommel. Rock 'n Rommel is ontstaan als winkel in Rotterdam Crooswijk tegenover het Ukulele Paradijs. "Daar verkocht ik samen met Mink Quispel tweedehands kleding, muziek en kunst van Rotterdamse artiesten. De naam Rock 'n Rommel groeit met mij mee in alles wat ik onderneem en inmiddels geef ik ukulele-zangles; Sing & Play."

"Ik ben in de winkel begonnen met het spelen op de ukulele. Al mijn nummers heb ik daarop geschreven en daarmee heb ik bijvoorbeeld de minuut gedaan bij De Wereld Draait Door (DWDD) en het voorprogramma verzorgd van onder andere Beth Hart en Di-rect."

Voorlopig heeft Peeters samen met The Cosmic Carnival al tien van de veertig shows er op zitten. Vrijdag 14 december is de laatste voorstelling van dit jaar in Heerlen. "Voorlopig spelen we alleen nog in Nederland, maar er is ook al interesse vanuit het buitenland."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief