Uitgaan in Breda.
Uitgaan in Breda. (Foto: Ankie Nederlof)

Happy Ouders: 'Wat komen kinderen tegen tijdens het uitgaan?'

  Cultuur

BREDA-  Wanneer je kind voor het eerst op stap gaat komen er veel vragen naar boven. Wat komt hij of zij tijdens het stappen in het uitgaanscentrum van Breda tegen? Wat mag je als ouders verwachten van de maatregelen die horeca en gemeente nemen om uitgaan veilig en leuk te houden? Deze en andere vragen komen aanbod tijdens de bijeenkomst 'Happy Ouders' op dinsdagavond 22 januari.


Tijdens 'Happy Ouders' nemen enkele deskundigen van de gemeente, Politie, Bureau Halt, Novadic Kentron, Surplus Welzijn en de Bredase horeca deel en geven tips en informatie om er samen voor te zorgen dat uitgaan veilig blijft. Het programma vindt plaats in het Bredase uitgaanscentrum.

Het programma bestaat uit vier presentaties op verschillende locaties in het centrum. Tijdens een interactief toneelspel worden situaties vanuit thuis nagespeeld. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals veiligheid op straat, regels in de horeca, alcoholgebruik van uw kind en hoe daarmee om te gaan. De ervaringen met het uitgaanspubliek, het deurbeleid, huisregels van de horeca en de afspraken tussen de gemeente en politie. Ook is er voldoende ruimte voor vragen van de ouders.

Wil jij aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Hiervoor is aanmelden verplicht. Aanmelden vóór 17 januari kan via www.happyouders.nl. Op 18 januari krijg je een mail waarin staat op welke locatie je verwacht wordt. Deelname is gratis. Deze avond is bedoeld speciaal voor ouders, dus zonder kinderen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief