Boris Smit: 'Tiësto is echt een soort godfather'

Door: Robbert Temmen Cultuur

BREDA -Tijs Verwest viert 17 januari zijn verjaardag. De wereldster uit Tuinzigt wordt 50. Als DJ Tiësto vliegt hij nog steeds de wereld over, maar Breda blijft zijn 'hometown'. Hoe zien Bredase dj's Tiësto, wat is hun favoriete track en wat is zijn bijdrage aan dancemuziek? Vandaag: Boris Smit.

Je kent Boris Smit, beter bekend als DJ Boris Smith, waarschijnlijk van zijn ex-3FM megahit 'Be Yourself'. Boris begon op zijn veertiende als kroeg-dj in Breda. Daar draaide hij al de tracks van zijn idool Tiësto.

Wat betekent Tiësto voor jou?
"Tiësto is de eerste Bredanaar die de wereld over ging voor shows. Dat wil je natuurlijk zelf als dj ook bereiken. Hij is toch altijd een soort van voorbeeld voor mij geweest."

Wat betekent Tiësto voor de dance music?
"Tiësto is echt de grondlegger van de dance music. Hij brak als eerste ook door in Amerika. Het is ontzettend knap dat hij daar is doorgebroken met met commerciële sounds. Hij heeft het toch gewoon geflikt en het is natuurlijk vet dat hij dit op zijn 50e nog steeds kan doen."

Waar denk je het eerste aan als je de naam Tiësto hoort?
"Dan denk ik er toch weer aan dat hij gewoon de grondlegger is van de dance music. hij is echt een soort godfather en een voorbeeld voor de opkomende dj's. Ik denk dat iedereen wel trots is op wat hij heeft bereikt en het hem toch wel na wil doen."

Wat is jouw favoriete track van Tiësto?
"Mijn favoriete track van Tiësto is toch wel Traffic. Dit nummer is best een iconische plaat en ik denk dat je daar als andere dj niet aan moet zitten om het nummer te mixen."

Welke track van Tiësto zou jij willen mixen?
"Ik denk dat ik als het kan de track Loves comes again dan zou mixen. Dit nummer heeft een goede vocaal en is echt een heel goed lied. Daar zou ik wel eens mee willen spelen."