De vorige editie van Graphic Matters.
De vorige editie van Graphic Matters.

Zevende editie Graphic Matters in Belcrum: Information is power

  Cultuur

BREDA - De nieuwe editie van het  tweejaarlijkse design festival Graphic Matters heeft als thema Information is power. Graphic Matters staat op de agenda van 20 september tot en met 27 oktober, in- en rondom de Stokvishallen aan de Belcrumweg in Breda.


“In een tijd waarin we worden overspoeld met informatie, schept de verbeelding van ontwerpers duidelijkheid bij politieke argumenten, bedrijfsvoering, klimaatverandering en journalistiek”, aldus de organisatie. “Onze meningen en gedrag worden door deze onderwerpen beïnvloed, vaak zonder stil te staan bij de bron of afzender.”

“Graphic Matters stimuleert verantwoordelijkheid bij makers en de visuele geletterdheid van gebruikers, voordat we verdrinken in een zee van informatie”, vertelt Graphic Matters oprichter en curator Dennis Elbers.

Het festival bestaat uit ‘een centrale, uitgebreide tentoonstelling met hoogtepunten uit de afgelopen honderd jaar informatie visualisatie’. Dat resulteert in een programma met exposities, workshops, talkshows en events. “Het diverse programma is niet alleen gericht op ontwerpers, maar ook op de nieuwsgierige individu en iedereen die beroepsmatig met information graphics te maken heeft.”

Graphic Matters verwacht ruim 6.000 bezoekers. Naast een educatief programma voor 600 Bredase scholieren is er een business-week speciaal gericht op bedrijven die meer inzicht willen in hoe informatie gevisualiseerd kan worden.

Graphic Matters - voorheen bekend als Graphic Design Festival Breda - bestaat sinds 2008.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief