Lisa Gaal (11) gekozen tot KinderCultuurnachtburgemeester 2019

  Cultuur

BREDA – Lisa Gaal van OBS de Springplank heeft vrijdagmiddag in het Stadhuis de cultuur-ambtsketen omgehangen gekregen door haar voorganger Kiek Masclee.


Voorafgaand aan deze verkiezing hebben drie Bredase basisscholen de afgelopen maanden hard gewerkt aan een kunst- en cultuurmanifest. Doel daarvan is dat de cultuursector van Breda een kindvriendelijke boost krijgt. Elke deelnemende klas volgde meerdere workshops met als thema Urban. Drie vertegenwoordigers mochten vrijdagochtend in het Stadhuis hun manifest presenteren aan het aanwezige publiek, de vakjury en burgmeester Depla.

Na een spannend uur werd bekend gemaakt dat Lisa van OBS De Springplank aan de slag gaat met kunst en cultuur voor kinderen uit Breda. De nieuwe KinderCultuurnachtburgemeester gaat de ideeën uit het winnende manifest, samen met culturele instellingen en gemeente Breda, omzetten in concrete activiteiten. 

Het winnende manifest van groep 7 van OBS de Springplank had de voorkeur om haar creativiteit en bijzondere ideeën, zoals bijvoorbeeld een herkenbaar gebouw in Breda met allemaal kunstwerken van kinderen. "Want door kunst leer je je talenten kennen", vertelt Lisa namens zichzelf en haar klasgenoten.  De twee overige kandidaten, Arlyn en Danai nemen plaats in de allereerste Kindercultuurraad van Breda. Deze raad ondersteunt Lisa met het verwezenlijken van de prachtige ideeën.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief