Logo bredavandaag.nl
Foto: Thaddeuz

Vijftien deelnemers 15e editie van de ‘Grôtste Mââuwert 2019’

  Cultuur

BREDA -  Maar liefst vijftien deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 15e editie van de ‘Grôtste Mââuwert 2019’ van zondag 24 februari. De Grôtste Mââuwert is een verkiezing tot de beste tonprater van Breda.


Het hoge aantal inschrijvingen heeft de organisatie dit jaar doen besluiten om de voorronde over twee avonden te verdelen. Deze zijn 12 en 13 februari. De uitslag van beide avonden vindt na afloop van de voorronde op 13 februari plaats. "De voorronde is het enige moment waarop de jury de kwaliteit van de ‘zichzelf kwalificerende deelnemer’ kan beoordelen. Het is dus van belang om met een goede buut te komen, want deze wordt beoordeeld en niet de deelnemer", aldus de organisatie.

De organisatie en jury staan los van elkaar. “Wij hebben geen stem in het tot stand brengen van de uitslag. Deelnemers moeten ook denken aan hun kleding en attributen. Deze moeten aansluiten op het typetje dat ze uitbeelden.  We gaan proberen om voor beide avonden onze grimeur in te huren en uiteraard zorgen we voor goed geluid en een headset voor de deelnemers.”

Op 13 februari wordt ook de volgorde van de Grôtste Mââuwert 2019 op 24 februari bepaald. De nummers een tot en met drie van die avond krijgen als prijs een afgietsel gemaakt van het embleem van Jan Nooten (een beroemde tonprater uit het Bredaas verleden). Deze zijn gemaakt in de kleuren goud, zilver en brons. Daarnaast is, in samenspraak met de Gemeente Breda, een kunstenaar bezig met het ontwerp en de realisatie van ‘de Kielegatse Kul Trofee’. “Daarin komt dit jaar een geheel nieuw beeldje of insigne, die hopelijk de komende jaren met één van de winnende deelnemers mee naar huis gaat.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief