Foto: Flickr.com/giselaglb

De bedreigde huismus vaakst geteld in Bredase tuinen

  Cultuur

BREDA - De huismus is ondanks de 'bedreigde' status nog altijd de meest voorkomende vogel in Breda. Afgelopen dagen werd de huismus 1.473 keer geteld in Bredase tuinen tijdens de jaarlijkse nationale vogeltelling van Vogelbescherming Nederland. 


In Breda deden 675 deelnemers mee aan de nationale vogeltelling. Vogelbescherming Nederland roept al sinds 2001 ieder jaar mensen op om gedurende een half uur alle vogels te tellen die ze vanuit hun tuin of balkon kunnen zien. De huismus is dus het vaakst gezien in de tuin ondanks dat de vogel nog op de lijst staat van bedreigde broedvogels. Naast de huismus komen ook de koolmees en de kauw het vaakst in Bredase tuinen voor. De koolmees is in Breda 1158 keer geteld en de kauw 1109 keer.

In de gehele provincie deden 9.493 mensen mee aan de telling. Samen telden zij 164.119 vogels. Ook in de provincie is de huismus het vaakst geteld, 22.619 keer. Daarna volgt de koolmees met 20.960 keer. De top-3 wordt afgesloten door de vink (14.055 keer).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief