Reünie Spock & Graanbeurs
Reünie Spock & Graanbeurs (Foto: Marc Eisenberger)

‘Clubcultuur moet vaste plek krijgen in horecabeleid’

  Cultuur

BREDA - De mogelijkheid voor uitgaansgelegenheden om bijvoorbeeld tot 06.00 uur open te blijven, moet vast worden opgenomen in het nieuwe horecabeleid. Dat blijkt uit een motie die deze donderdagavond in de gemeenteraad wordt behandeld. Voor de motie is al een meerderheid.


D66, VVD, PvdA, GroenLinks en SP dienen de motie in en hebben daarmee een ruime meerderheid in de raad. Aan de mogelijkheid om langer open te zijn, wordt als onderdeel van deze regeling ‘clubcultuur’ wel een aantal voorwaarden verbonden. Bij de permanente vergunningsverlening zou behalve naar locaties ook naar organisaties gekeken moeten worden. En daarbij zou net zoals in het evenementenbeleid een high trust high penalty principe gehanteerd moeten worden, aldus de opstellers van de motie.

De motie volgt op een eerdere pilot ‘clubcultuur’, die volgens de fracties succesvol is verlopen. Tijdens die pilot konden clubs per evenement een vergunning aanvragen. De administratieve rompslomp zou het cultureel ondernemerschap niet ten goede komen.   FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief