Foto: Revant

Revant ontvangt 8.714 euro van Singelloop

  Cultuur

BREDA - Voorzitter Willem Butz van de Bredase Singelloop en Femmy de Rijk van Singelloop-hoofdsponsor AMGEN hebben woensdag 8.714 euro overhandigd aan Revant. Het geldbedrag is bij elkaar gelopen door deelnemers van de 33e editie de Singelloop.


Revant medisch specialistische revalidatie was tijdens de 33e editie van de Singelloop, die op zondag 7 oktober 2018 is gelopen, verkozen tot het goede doel. De deelnemers doneerden automatisch een bedrag van 0,25 euro bij de inschrijving en konden daarnaast vrijwillig extra doneren. Dit resulteerde in een totaal bedrag van 7.035,41 euro. Hoofdsponsor AMGEN besloot om het bedrag aan te vullen tot 8.714 euro.

Handbikes
De opbrengst wordt door Revant besteed aan vastframe handbikes. Een vastframe handbike is een soort racefiets voor rolstoelgebruikers. Gemiddeld liggen de kosten voor een exemplaar tussen de 3000 en 6000 euro. De vastframe handbikes worden ingezet als therapeutisch hulpmiddel voor meerdere behandeldoelen. Zo zorgen de handbikes voor een betere conditie, kracht, sportkennismaking en bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl. "Het maakt dat revalidanten zelfstandig kunnen werken aan hun fysieke en conditionele gesteldheid en ervaren daarbij positieve mentale effecten. Deze handbike heeft door het vaste frame een goede wegligging en rijdt lichter dan aankoppelbare handbikes die Revant op dit moment in bezit heeft."

HandbikeBattle
De handbikes kunnen daarnaast als ondersteunend trainingsmiddel voor de HandbikeBattle worden ingezet. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Revant doet in 2019 voor de derde keer mee met Team Zeebra, een team met een jaarlijks wisselende samenstelling van (oud)revalidanten. "Deelname aan de HandbikeBattle is een bijzondere en leerzame ervaring. De Battle en de voorbereiding daarop, geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen, stimuleren om grenzen over te gaan en te komen tot soms onverwachte prestaties."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief