Foto: Janet Olde Wolbers

Carnaval komt nog dichterbij met jaarlijkse Oeledienst in Grote Kerk

  Cultuur

BREDA – In de Grote Kerk in Breda start zondag 17 februari om 12.00 uur de jaarlijkse Oeledienst. De carnavaleske dienst - en dus geen mis - is ieder jaar twee weken voor carnaval in de Grote Kerk. Tijdens de dienst laat Diaken Rob van Uden Kielegatters op leutige wijze stilstaan bij de serieuzere kant van carnaval.


Prins Daan houdt ook nog een toepasselijke rede, de Jeugdraad van elf brengt licht in de kerk en 't Zooike, Aogse Bluf, Tommy Lips en Sjansjee brengen de stemming er goed in. De hoogheden uit 't Ginneken, Princenhage, de Haagse Beemden en de omliggende dorpen zijn zondag 17 februari ook aanwezig. De muziek wordt door de Ginnekense harmonie Concordia onder leiding van Dick Hesselink verzorgt. De muziek varieert van de Triomfmars uit Aïda van Verdi tot het Slavenkoor uit Nabucco, Semper Viator van Wim Lazeroms en The Second Waltz van Shostakovitch. De dienst wordt afgesloten met het Bredase Volkslied.

Presentatie Kontklopper
Na afloop van de Oeledienst wordt de Kontklopper van 2019 gepresenteerd. Als je de kerk uitloopt achter Prins Daan aan, met de stoet mee, dan kom je al lavend om 14.11 uur terecht in café Publieke Werken waar de carnavalskrant van 't Kielegat op spectaculaire wijze het levenslicht ziet. 

De kerk is op zondag 17 februari vanaf 11.30 uur open. Om 12.00 uur luidt het Klokkenluidersgilde de Nassauklok en gaat de dienst beginnen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief