Klunen 2018
Klunen 2018 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Carnavalliefhebbend Kielegat gaat dit weekend Klûnen

  Cultuur

BREDA - Het is de inmiddels niet meer weg te denken als opwarmer voor het Kielegatse carnaval: het Klûnen. Zondag 10 februari gaat carnavalliefhebbend Kielegat van 13.30 uur tot 18.00 uur weer verkleed tijdens de Klûntocht om alvast de sfeer van het carnaval te proeven. Ook dit jaar vindt deze tocht weer plaats op de Grote Markt.


De Klûntocht in Breda begon ooit met elf cafés die zich hadden vernoemd naar de elf Friese steden uit de Elfstedentocht. Inmiddels doet bijna de gehele binnenstad aan de Klûntocht mee. Het is dit jaar een speciale jubileum editie: 2x11.

Tijdens de Klûntocht moet in iedere stad (café) een stempel worden gehaald als bewijs dat de tocht is voltooid. Wanneer je alle cafés hebt gehad krijg je net als bij de Elfstedentocht een kruisje. Deze is aan het einde van de Klûntocht op te halen tegenover café de Bruine Pij. Voor dit jaar zijn alle kaarten uitverkocht en er is geen kaartenverkoop op de dag zelf. Het goede doel van de Klûntocht is dit jaar de Grote Kerk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief