Opening Breda Jazz Festival 2018
Opening Breda Jazz Festival 2018 (Foto: Rick Zagers)

Noodzakelijke zoektocht Breda Jazz Festival naar sponsors

  Cultuur

BREDA - Het Jazz Festival hoopt in 2020 haar vijftigste editie te beleven. Het bestuur van het festival geeft aan dat wanneer de begroting voor het festival gelijk blijft, dit ten koste gaat van het programmabudget en daarmee de continuïteit en kwaliteit van het festival. Reden voor het bestuur om Bredase ondernemers te benaderen om ‘Supporter van het Breda Jazz Festival’ te worden.


Volgens de organisatie is de editie in 2020 niet alleen een moment om terug te blikken, maar juist ook een moment om gereed te zijn voor de toekomst. “Als organisatie worden wij – mede als gevolg van de stijgende veiligheidseisen – geconfronteerd met stijgende organisatiekosten.”  Wanneer de begroting voor het festival gelijk blijft, gaat dit volgens het bestuur ten koste van het programmabudget en daarmee de continuïteit en kwaliteit van het festival. “Om de continuïteit van het festival te borgen en de kwaliteit op peil te houden zijn wij op zoek naar extra inkomsten.”

De belangrijkste inkomstenbronnen van het festival zijn op dit moment - naast de subsidie en sponsoring - de kaartverkoop, merchandise en de collecte (Piek voor de Muziek). “Omdat we een gratis toegankelijk muziekfestival willen zijn in het publieke domein, zijn de mogelijkheden van entreeheffing beperkt.” Ook wordt een aanzienlijk deel van de sponsoring opgebracht door de (horeca)ondernemers in de buurt van de podiums. “Maar ook andere horeca en winkels profiteren van het grote aantal bezoekers in de binnenstad. Wij doen daarom een beroep op alle ondernemers in de Bredase binnenstad om ‘Supporter van het Breda Jazz Festival’ te worden. Het bestuur vraagt aan iedere ondernemer een financiële bijdrage voor het festival, zodat ze het festival ook de komende jaren kunnen blijven organiseren. “Wij denken hierbij aan een minimale bijdrage van 250 euro voor horecazaken en 100 euro voor de overige ondernemers. Grotere bijdrages zijn natuurlijk welkom.”

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief