De Bredanaar staat centraal tijdens de voorstelling 'de stad' in het Chassé theater
De Bredanaar staat centraal tijdens de voorstelling 'de stad' in het Chassé theater (Foto: Archief)

Unieke kijk op Breda tijdens voorstelling 'Stormkamer: De stad'

  Cultuur

BREDA - Niet de gebouwen, de regels of de aanplanting, maar de bewoners van Breda. Zij staan centraal in de theatervoorstelling 'Stormkamer: de stad' van Hanna van Mourik Broekman en Kim Zonneveld. 


Theatermakers Hanna van Mourik Broekman en Kim Zonneveld geven een stem aan hun kijk op de stad Breda. Voor de voorstelling 'Stormkamer: de stad' hebben ze bijzondere Bredanaren ontmoet, bleven ze slapen bij vreemden en stapten ze binnen bij vele organisaties. Door middel van muziek, gesprekken, beelden die spreken en poëzie, geven zij verslag van hun reis door Breda. Alle Bredanaars zijn uitgenodigd om onder het genot van een Bredaas hapje en drankje te luisteren naar de voorstelling. 

Sinds 1 september wordt de Stormkamer structureel gefinancierd. "We werken ook samen met andere steden", laat van Mourik Broekman weten. "We willen van de andere steden ook een voorstelling maken zoals die in Breda", zegt ze. "In zo'n voorstelling proberen we de indentiteit van een stad vast te pakken. Als makers zijn we sowieso geïnteresseerd in de identiteit van de inwoners, maar wat is precies de ziel van de steden? Daar willen we achterkomen." Het is de bedoeling dat er de komende jaren vaker dit soort voorstellingen verschijnen. "En dan iedere keer met een ander thema."

De voorstelling vindt woensdag 13 februari 2019 plaats vanaf 20.30 uur tot 22.00 uur in de MK2zaal van het Chassétheater. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief