3FM-DJ Sander Hoogendoorn.
3FM-DJ Sander Hoogendoorn. (Foto: Wikipedia)

3FM-dj gaat 'vriendjes' opvangen bij Pier 15 tijdens onderwijsstaking

  Cultuur

BREDA – 3FM-dj Sander Hoogendoorn organiseert vrijdag 15 maart Sanders Vriendenopvang in skatepark Pier 15. Met de opvang wil de dj kinderen, scholieren en studenten de leukste vrije dag van Nederland bezorgen. Docenten gaan deze dag staken, omdat zij de werkdruk te hoog en de salarissen te laag vinden.


Tussen 06.00 uur en 14.00 uur is Pier 15 the place to be; een mini-festival met onder andere een peuter-voorleesontbijt met een prinses, optredens van Teske, De Likt en Douwe Bob, een rap-clinic van Snelle, een dansworkshop van Kinderen voor Kinderen, acteerlessen van Abbey Hoes, een pubquiz en een silent disco. De rest van de line-up wordt later bekend gemaakt in Sanders Vriendenteam bij BNNVARA op NPO 3FM.

Hoogendoorn vertelt dat veel vrienden van het Vriendenteam werken in het onderwijs. "En je vrienden help je een handje toch? Een betere toekomst begint bij goed onderwijs", zegt hij. "En goed onderwijs begint bij leraren die je betaalt voor wat ze waard zijn. Het is eigenlijk best simpel.''

Sanders Vriendenopvang is tussen 06.00 uur en 10.00 uur ook live op NPO 3FM te beluisteren. Tot 14.00 uur breekt Sander regelmatig in bij de andere 3FM-programma's om verslag te doen van de sfeer in de skatehal. Gedurende de dag komen ook politici en leraren aan het woord om over de problemen in het onderwijs te praten. 3FM-dj Wijnand is de hele dag op het Malieveld in Den Haag om in de uitzending verslag te doen van het protest.

FOTOSERIES