De posters die op verschillende plaatsen in de stad hangen.
De posters die op verschillende plaatsen in de stad hangen. (Foto: Robbert Temmen)

Valentijnscampagne in Breda: ‘Liefhebben begint bij jezelf’

  Cultuur

BREDA -  Naakte lichamen, samengesteld uit lichaamsdelen van verschillende mensen, afgebeeld op posters. Dat is wat Bo Breda en Goedzooi speciaal voor Valentijnsdag hebben gedaan in de Valentijnscampagne L!JFL!EF. De posters van mensen die zich bloot hebben gegeven hangen overal in de stad. Niet zonder reden vertelt Esmee Boesveld van L!JFL!EF.


“De Valentijnscampagne is volledig gericht op het liefhebben van jezelf. Wij vinden dat het niet uitmaakt of je deze Valentijnsdag viert met je vriendje, vrouw, beste vriendin of helemaal alleen. Liefhebben begint bij jezelf.” Het doel van de campagne is dat je leert jezelf volledig te accepteren. “Op Valentijnsdag gaat het over het liefhebben van iedereen die dat verdient. Maar hoe ga je van een ander houden als je niet van jezelf houdt?”

Met die boodschap zijn door heel Breda posters te zien met naakte mensen erop, althans, in driedeling. Het hoofd, de romp en de benen allen van andere mensen. “Naast dat we een postercampagne hebben gestart, is er ook een socialmediacampagne die op 14 februari op onze Instagrampagina te zien is.”

Boesveld vertelt dat er gekozen is voor naakte mensen omdat zij vinden dat naakt de enige echte waarheid is. “Je kan jezelf niet meer kan verschuilen achter hippe merkkleding en verhullende kledingstukken. We zouden af moeten stappen van het schoonheidsideaal, want iedereen mag er zijn én elk lichaam is mooi.” Daarnaast hebben Bo Breda en Goedzooi ansichtkaarten bij bewoners in het centrum in de brievenbus gedaan. “Op deze kaarten staat een gedicht. Dit gedicht is een ode aan je lijf.”