Foto: Tim Meijer

Exclusief 5 maart: Met dichter Niels Landstra door Stedelijk Museum Breda

  Cultuur

BREDA - Dichter Niels Landstra brengt dinsdagavond 5 maart letterlijk de Bredase geschiedenis tot leven met een bijzondere én exclusieve avondrondleiding langs De Collectie in het Stedelijk Museum. De museumtour rondleiding - Carrousel Poética - is onderdeel van de terugkerende maandelijkse avondopenstelling op de eerste dinsdag van de maand.


Dichter/Beeldend kunstenaar Niels Landstra (Ridderkerk, 1966) geeft voor lezers van BredaVandaag de Museum Tour extra: de Carrousel Poética. De dichter verbindt zijn poëzie met enige topstukken uit de vaste collectie van het museum. “Het wordt een duizelingwekkende tour vol uitgesproken beelden en klinkende taal, die uitdaagt, raakt, en prikkelt als mousserende wijn”, geeft Landstra aan. “En wie ook van muziek en zang houdt, zal zich prima vermaken tijdens deze Museumtour Extra; de dichter brengt zijn gedichten afwisselend in liedvorm op zijn gitaar.”

Gratis na aanmelding
De rondleiding op carnavalsdinsdag 5 maart  is gratis voor lezers, na vooraanmelding via e-mail: info@stedelijkmuseumbreda.nl o.v.v. BredaVandaag lezersactie 5 maart. Aanmelden kan tot donderdag 28 februari. Meld of je mee wilt om 19.30 uur (ontvangst 19.00 uur) of om 20.10 uur (ontvangst 19.45 uur) en of je met 1 of 2 personen komt. De rondleiding duurt 25 minuten.

De Collectie is de vernieuwde vaste opstelling van het museum en toont 450 jaar historie van Breda. Van het middeleeuwse beeldverhaal van het Sacrament van Niervaert, de stadsburcht als het eerste renaissancepaleis in Noord-Europa tot de Bredase voorgeschiedenis van Willem van Oranje. Maar natuurlijk ook de meer recente geschiedenis, zoals het verhaal van de succesvolle Bredase merken als Kwatta en Etna.

Daarnaast biedt de tentoonstelling een overzicht van het werk van kunstenaars uit Breda en omgeving. Van de romantische voorstellingen van Constant Huijsmans en Petrus van Schendel tot de schilderijen die August Allebé en Max Liebermann maakten in het dorpje Dongen. Ook de leden van de Bredasche Kunstkring zijn ruim vertegenwoordigd, zoals Dio Rovers en Niel Steenbergen.

Informatie over reguliere openingstijden en andere exposities vind je op de website van het Stedelijk Museum.

August Allebé, titel: Boerenmeisje bij een waterput , 1869, olieverf op paneel. In langdurig bruikleen van Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda.


foto Tim Meijer

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief