Foto: Bregje Kop

Café De Bruine Pij organiseert carnavalsquiz als opwarmer Kielegats carnaval

  Cultuur

BREDA - Café De Bruine Pij organiseert op donderdag 28 februari voor het derde jaar ‘De Allerleutigste Carnavalsquiz Allertijden Ooit gehouden’.


Oud- De Bruine Pij-medewerker Roy Hoogmoet en Bredanaar Otto van de Sanden zagen dat de pubquiz overal steeds populairder wordt. “Ook met carnval”, vertelt Van de Sanden. “Officieel start carnaval natuurlijk pas op zondag 3 maart. Maar mensen willen steeds eerder en steeds meer. De donderdag, vrijdag en zaterdag voor carnaval zijn inmiddels ook niet meer weg te denken.”

Van de Sanden geeft aan dat er ruimte is voor zo’n feestelijke carnavalsquiz op de donderdag voor carnaval. “Dat blijkt alleen al uit de opkomst tijdens de eerste twee jaar dat we dit hebben gedaan.” Hoogmoet vertelt dat de vragen tijdens de quiz over carnaval in ‘t Kielegat gaan. “Verder is het een mix van kennisvragen, gekke weetjes, leuke filmpjes en natuurlijk veel carnavalsmuziek.” De twee verwachten dat er net als voorgaande jaren weer veel gejuicht gaat worden als teams een vraag goed beantwoord hebben en dat de polonaise regelmatig door De Bruine Pij gaat.

Teams moeten bestaan uit minimaal twee tot en met maximaal vijf personen (vol is vol). “We starten om 20.15 uur met de quiz en de kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief