Klunen 2019
Klunen 2019 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

SP Brabant: Carnavalsinburgeringscursus voor alle bovensloters

  Cultuur

BREDA - Aanstaande vrijdag kunnen dan eindelijk alle outfits weer uit de kast. Een paar dagen lang staat heel de stad in het teken van carnaval. Maar volgens SP Brabant begrijpt niet iedereen dat carnaval een serieuze traditie is en geen ordinair zuipfestijn. Volgens hem zou een carnavalsinburgeringscursus voor alle bovensloters een goed idee zijn. 


In een brief aan het college spreekt SP Brabant hun ongenoegen uit over mensen van boven de rivieren die ik Brabant komen carnavallen. "De bovensloters komen zonder echte carnavalskleding naar onze steden en dorpen, begrijpen helemaal niets van de polonaise en worden boos als er een beetje bier over hun schoenen valt." In de brief geven zij aan dat inwoners van 't Kielegat zelfs bij de SP-fractie hebben gemeld dat ze hun eigen binnenstad vermijden op de zaterdagavond van carnaval vanwege de 'invasie' van bovensloters. "Wat SP Brabant betreft draait de carnaval om leut, samenhorigheid en tolerantie. Iedere Brabander moet zich veilig en thuis voelen tijdens dit mooie volksfeest."

Bas Maes, fractievoorzitter van SP Breda hoopt dat het gaat om een ludieke actie van SP Brabant. "Ik ben er zelf niet zo van dat carnavallen alleen voor Brabanders is", zegt hij. "Iedereen die zich kan gedragen is van harte welkom. Juist de laagdrempeligheid tijdens carnaval is voor Breda kenmerkend. Ik zou een carnavalsinburgeringscursus voor bovensloters in Breda daarom dus niet nodig vinden." Wel vindt Bas Maes dat de carnavalsinburgeringscursus als leuk geintje zou kunnen worden gebruikt. "Het zou grappig zijn als er bijvoorbeeld op stations cursussen werden uitgedeeld. Maar dan puur ludiek, niet met een opgeheven vingertje."

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief