Burgemeester Paul Depla in carnavalsuitdossing
Burgemeester Paul Depla in carnavalsuitdossing (Foto: Perry Roovers)

Carnavalsstress; nog even snel een pakkie scoren

  Cultuur

BREDA - De feestvreugde kan vandaag dan eindelijk losbarsten. Carnavalsgangers uit heel Breda (en omstreken) kunnen hun kostuums weer uit de kast halen. Maar nog niet iedereen heeft al een carnavalspak. Bij Fop-sjop in de Boschstraat is het vrijdag de drukste dag van het jaar. 


"Het is echt heel druk vandaag", laat een medewerker van Fop-sjop weten. "Mensen proberen nog op het laatste moment een leuke carnavalsoutfit te scoren." Anders dan andere jaren, moet er dit jaar bij de aanschaf van een kostuum rekening gehouden worden met het 'warme' weer. "De dunne bontjasjes gaan als warme broodjes over de toonbank", laat de medewerker weten. "Dit ziet er buiten leuk en carnavalesk uit en je hoeft niet je eigen jas over een outfit aan te trekken waardoor je niets meer van het kostuum ziet."

Grote kans dat je dit jaar veel feestvierders in uniformjasjes voorbij ziet komen in de polonaise. "De uniformjasjes doen het het best dit jaar", vertelt de medewerker. "We hebben ze verkocht in alle kleuren en soorten. Ze zijn versiert met knopen en andere leuke dingen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief