Comedian Greg Shapiro komt naar het Chassé Theater
Comedian Greg Shapiro komt naar het Chassé Theater (Foto: Chassé Theater)
video

The Original Fake Trump: 'Breda, total hell hole'

  Cultuur

BREDA - The Original Fake Trump komt naar Breda. Greg Shapiro maakt 3 april zijn opwachting in het Chassé Theater. De Amerikaans-Nederlandse acteur en comedian was al bekend van onder andere Boom Chicago, BNR Nieuwsradio en Comedy Central, maar hij werd pas echt wereldberoemd in Nederland toen hij als Trump optrad in de 'Netherlands Second'-video van Arjen Lubach.


Gewapend met zijn Trump-imitatie reist Shapiro door het land met zijn theatershow 'The Madness of King Donald'. Tijdens de avond staat stand-up comedy, met een vleugje improvisatie. De voorstelling is geregisseerd door Boom Chicago-collega Michael Diederich. 

Ook al is hij geen fan van Trump, toch is Greg Shapiro dolblij met de omstreden president van de Verenigde Staten. "Dankzij Trump zijn het gouden tijden voor comedy'', zegt hij. "Trump is niet alleen een dankbaar onderwerp voor satire, maar ook is er veel belangstelling van humor met Trump als mikpunt."

Band met Nederland
Na zijn theateropleiding in Chicago kwam Shapiro precies 25 jaar geleden naar ons land om de comedygroep Boom Chicago in Amsterdam te versterken. Boom Chicago werd een begrip en heeft inmiddels een eigen theater in Amsterdam. "Ik kwam hier om te werken, maar ik bleef vanwege de liefde'', vertelt hij.

De tv-kijker kan Shapiro ook kennen van zijn gastrollen in series als GTST en Onderweg naar morgen. "Als er voor een rol een Amerikaan of een bijzondere dokter of zakenman nodig is, bellen ze.'' Ook werd hij veel benaderd voor gastoptredens bij speciale evenementen. Zo trad hij op voor koning Willem-Alexander, voor de Franse president Hollande en stond hij op het podium bij gelegenheidsoptredens voor tal van bedrijven. "Ze vinden het altijd leuk om de komische kijk van een buitenstaander op hun land of hun bedrijf te horen."

Show 
Shapiro verschijnt na de pauze op het podium als Trump. Op dit moment in de voorstelling krijgt de publiek de gelegenheid om 'Trump' alle vragen te stellen die zij willen. "Ik ben voorbereid op de gekste onderwerpen", vertelt de comedian. "Van Hillary Clinton tot Mexicaans hekwerk. Maar er zullen ook vast dubbelzinnigheden over Melania aan bod komen. Kom maar op!" Met een knipoog stelt hij vast dat het publiek hierbij iets bijzonders gaat meemaken. "Want ik ga iets doen wat Trump nooit doet: namelijk antwoord geven op vragen.''

Speciaal voor Breda maakte hij een trailer, waarin hij op zijn Trumps korte metten maakt met Breda. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief