The Calicos staat op Ik Zie U Graag.
The Calicos staat op Ik Zie U Graag. (Foto: Mezz / Ik Zie U graag)

Belgische parels in Mezz tijdens Ik Zie U Graag

  Cultuur

BREDA - Mezz richt een keer per jaar haar blik extra op onze zuiderburen. Tijdens het tweedaagse festival Ik Zie U Graag presenteert het Bredase popodium Belgische acts, die vaak al heel groot zijn in het eigen land. Wij zetten een paar 'onbekende' grootheden voor je op een rij.


Tourist LeMC
De Antwerpse troubadour Tourist LeMC heeft al menig harten in België gewonnen met zijn Antwerpse hiphop. Dit jaar bezegelde de Music Industry Awards zijn succes met maar liefst vier nominaties. Zijn nummers hebben miljoenen streams op Spotify en YouTube. Zoals deze, in samenwerking met Raymond van 't Groenewoud.

 

The Calicos
Veel minder groot nog in views, maar door Humo al getipt. De lekker in het oor liggende rock van The Calicos.

The Sore Losers

Ook goed voor het betere gitaarwerk zijn The Sore Losers.

Le Manou

Niet van de gitaren? Dan is de goed in het gehoor liggende elektronische en Franstalig gezongen muziek van Le Manou wellicht iets voor je. Le Manou doet denken aan Oscar & The Wolf. 

De complete line-up:
Tourist LeMC, The Sore Losers, Warhola, Ertebrekers, Tout Va Bien, Wardrobe, Portland, The Calicos, Condor Gruppe, It It Anita, Evil Empire Orchestra, Crayon Sun, King Dick, Fornet, Josephine, bààn, D’Expediteurs en Le Manou.

Het festival vindt plaats op en rond het terrein van Mezz en opent op vrijdagavond om 19.00 uur haar deuren. Op zaterdag start het festival voor het eerst dit jaar ’s middags om 15.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief