Cees Langeveld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Breda.
Cees Langeveld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Breda. (Foto: Wijnand Nijs)

Theaterdirecteur Cees Langeveld verlaat Chassé Theater

  Cultuur

BREDA - Cees Langeveld (62) heeft donderdag intern bekendgemaakt dat hij dit najaar na 22 jaar stopt bij het Chassé Theater. "In die tijd heeft het theater zich ontwikkeld tot een drukbezochte podiumvoorziening voor Zuidwest-Nederland met artistiek hoogwaardige, vaak onderscheidende programmering en een goedlopend filmhuis", aldus het theater in een verklaring.


"We hebben grote waardering voor de inzet van Cees Langeveld en wat hij voor het Chassé Theater heeft betekend", aldus de voorzitter van de raad van commissarissen (rvc), Hans Leenaars, in een persbericht. "Wij hebben Langeveld benaderd toen het theater een moeilijke periode doormaakte. Hij had ervaring met het op de rails krijgen van schouwburgen in problemen en heeft dit ook in Breda op voortreffelijke wijze laten zien." Hoewel voor velen een verrassing, was de rvc al langere tijd op de hoogte van zijn vertrek. "Daarom hebben we goed kunnen nadenken overde  toekomstige invulling van de directie en betrekken we hem bij de eerste selectie voor zijn opvolging", aldus Leenaars.

Cees Langeveld zegt in een verklaring met veel plezier terug te kijken op de achterliggende 22 jaar. "Chassé Theater is een juweel. Om te zien, om er te werken en om wat er gebeurt. Met betrokken medewerkers en meer dan honderd vrijwilligers die met grote toewijding in het theater of filmhuis werken. Velen realiseren zich niet hoe bijzonder Chassé is met een programmering in alle genres. En dan ook nog in elk genre het hele spectrum van kleinschalig, experimenteel tot grootschalig, internationaal. Dat is vrijwel nergens. Zeker niet in combinatie met een filmhuis."

Langeveld gaat niet met pensioen. Hij wil zich de komende jaren blijven inzetten voor de cultuur in het land, zoals hij nu een adviesfunctie vervult als lid van de Raad voor Cultuur en voorzitter is van de Raad van Toezicht van enkele podiuminstellingen. "De cultuur ligt me na aan het hart en ik hoop met mijn kennis en ervaring een bijdrage te kunnen blijven leveren aan dit bindende onderdeel in onze samenleving", aldus Cees Langeveld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief