Victorine en Buwalda
Victorine en Buwalda (Foto: Victorine Hollaers)

Bredase op avontuur tijdens Boekenbal

  Cultuur

BREDA - Victorine Hollaers beleefde gisteren haar eerste Boekenbal. De 28-jarige Bredase is sinds enige tijd werkzaam bij Fontaine Uitgevers. Samen met haar collega's maakte ze het bal onveilig. Lees hier haar verslag. 


"Als klein meisje was het die ene avond in 't jaar, waarbij m'n broer en ik tot laat mochten opblijven", vertelt Hollaers. "De avond waar m'n ouders het al weken van te voren over hadden. De avond waarbij ik ze vervolgens probeerde te spotten op televisie.. én de volgende ochtend één groot feest met allerlei souvenirs en gekke attributen in de woonkamer." En nu, twintig jaar later, staat de 28-jarige zelf op het bal. 

Voorafgaand aan het bal eet Hollaers nog even aan hapje met haar collega's. Een bodem leggen voor de avond. Eenmaal in de Stadsschouwburg kijkt Hollaers haar ogen uit. "De ene na de andere BN'er en schrijver loopt langs je", vertelt ze enthousiast. "Zelfs Maradonnie was er. Wat zijn link was met het Boekenbal is mij nog niet helemaal duidelijk, maar hij was wel heel gezellig." Het feest aan het Leidseplein begon om 22.00 uur. "Voorafgaand aan het feest was er al een voorprogramma. Hier was ik niet bij", vertelt Hollaers. "Iedereen was al goed in de stemming. Van jong tot oud, iedereen ging uit zijn dak." 

De ene na de andere BN'er en schrijver loopt langs jeVoor het feest worden maar een minimaal aantal kaarten verdeeld. Hierdoor blijft het een exclusief feest. "Dat maakte het zo bijzonder dat ik er bij kon zijn." Rond drie uur 's nachts kwam het feest tot een einde. "Rond half drie werden er bandjes voor de afterparty uitgedeeld," vertelt de Bredase. "Je moest vijf overleden vrouwelijke auteurs noemen. Deze wist ik, dus ik was er bij." Ook op de afterparty ging het goed los volgens Hollaers. "De afterparty vond plaats bij De Balie. Het ging echt los. Het was super leuk."

Het thema van de avond was 'Moeder de vrouw'. "In een zaal kon je tegeltjes laten maken met een tekst erop voor je moeder." De avond stond geheel in het teken van 'de vrouw'.

De volgende ochtend heeft Hollaers moeite met op te staan. "Het was een goede avond", lacht ze. "Ik heb genoten van mijn eerste Boekenbal."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief