De voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van Mezz zijn begonnen.
De voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van Mezz zijn begonnen. (Foto: Wesley van der Linde/groennieuws.nl)

Weg vrijgemaakt voor molshoop naast Mezz

  Cultuur

BREDA - De verbouwing van Mezz begint officieel pas 1 april. Aan de buitenkant is de aannemer inmiddels al volle bak aan de gang.


Aan de kant van het voormalige Breda's Museum is de grond al vrijgemaakt voor de aanleg van de 'molshoop' die tegen het pand wordt gelegd. Daar komt onder meer een ondergrondse opslagruimte, maar ook toiletten voor backstage, die er nu niet waren.

Tijdens de verbouwing is het poppodium gesloten. Ook het kantoor is tijdelijk verhuisd, naar het voormalige pand van de Geus, aan de Oude Vest. "We doen ook meteen groot onderhoud, ventilatiesystemen, alles wordt aangepakt", vertelt directeur Frank van Iersel. "Je kunt niet zeggen, je blijft in een hoekje zitten, dat werkt ook niet voor de aannemer, die moet zijn werk kunnen doen."

De verbouwing houdt in dat het podium weer voldoet aan de eisen van deze tijd, aldus Van Iersel. "En voor zover mogelijk halen we de weeffouten eruit. We krijgen betere zichtlijnen, onder meer vanaf het balkon, een echte foyer en voor publiek betere toegang tot de zaal aan de zijkant op de vloer. Daardoor krijg je een betere verdeling van het publiek." Ook wordt de entree verbeterd en komen er elektronische lockers. Wat niet veranderd is de capaciteit van de grote zaal: die blijft 600 personen.

Tijdens de verbouwing gaat Mezz on tour. "Met voorstellingen in Podium Bloos, Chassé en nog wat locaties." Het grootste deel van de zomer is er geen programmering. "Maar in juni, juli augustus is er normaal ook weinig aanbod, bands spelen dan op festivals."

Naar verwachting vindt de eerste activiteit plaats op 10 oktober met electro-rock van het Belgische Vive La Fête.
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief