Mezz.
Mezz. (foto Wijnand Nijs)

In vernieuwde Mezz gaan de muntjes in de ban

  Cultuur

BREDA - Als Mezz op 10 oktober na een half jaar verbouwen weer open gaat, is er voor de bezoeker veel veranderd. Niet alleen zijn er betere zichtlijnen, elektronische lockers en is de entree van het gebouw en naar de grote zaal verbeterd, ook gaan de muntjes in de ban.


"We stoppen met de onhandige muntjes en muntapparaten", geeft het poppodium aan. Mezz gaat over op PIN only. "Zowel bij de bars, kassa als de lockers."

In de kassa komt een cash-punt, zodat bezoekers ook zonder pinpas nog kunnen betalen. "Muntjes blijven geldig en kunnen straks ingewisseld worden", geeft directeur Frank van Iersel aan. "Dit tegoed wordt dan op een pasje gezet, zodat ook wanneer men alleen cash heeft dat omgezet kan worden."

Mezz schakelt over omdat werken met muntjes volgens het poppodium omslachtig is voor de bezoeker en de uitgifte van de munten dikwijls aan storingen onderhevig is. "Contactloos is de toekomst en een Mezz-enquete liet zien dat ruim 80 procent van onze bezoekers voor contactloos pinnen is", licht Van Iersel toe. "Maar een alternatief blijft dus ook, in de vorm van een pas."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief