Ploegendienst bij de Galderse Meren.
Ploegendienst bij de Galderse Meren. (Foto: Ploegendienst)

Ploegendienst: Primeur met live muziek, 'werk voor iedereen'

  Cultuur

BREDA - De derde editie van Ploegendienst aan de Galderse Meren krijgt meer kleinere podia, waaronder voor het eerst een podium met live-muziek. Zo komen onder meer De Likt, Fata Boom en Fresku naar het festival. "We hebben werk voor iedereen", lacht organisator Tijn Kapteijns.


De bezoekers worden zaterdag 25 mei verrast, stelt Kapteijns. "We hebben een andere indeling van het terrein, waardoor er meer intimiteit ontstaat. Met een nieuwe aankleding hebben we in totaal negen podia."

Niet alle podia zijn klein. "Techno was afgelopen jaar in een tent, dat podium krijgt een plek in een andere hoek, met een soort natuurlijke tribune. Het is daardoor ook ruimer dan eerder, omdat we merken dat de belangstelling voor techno blijft groeien." Op het techno-podium staan onder meer ROD, Remco Beekwilder, Surgeon en James Ruskin.

Op het Haveneiland klinkt deep house van onder meer Jennifer Cardini, Some Chemistry back to back met Applescal en Lövestad. "Daarnaast hebben we wat hostings, onder meer van Herrie met Gerrie, Smèrrig en Trailerfest, dat de live-stage doet. En natuurlijk de grote silent discoshow, waarin lokale niet-dj's op grappige wijze plaatjes draaien."

Het is de vijfde editie van Ploegendienst. "Dus daarom pakken we goed uit. We zijn ook wel benieuwd wie van onze bezoekers als harde werker alle eerdere edities heeft bezocht."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief