Frantic is een van de bands die op de POBparade speelt.
Frantic is een van de bands die op de POBparade speelt. (Foto: Loes van der List)

41 optredens tijdens 'gezelligste kroegentocht van het land'

  Cultuur

BREDA - 41 optredens op elf verschillende podia. Dat is de 23e editie van de POBparade, die paaszondag 21 en paasmaandag 22 april in het centrum van Breda gehouden wordt


De POBparade wordt georganiseerd door POB (stichting Poporganisatie Breda). "Door kenners wordt de parade gezien als een van 's lands gezelligste en gratis te bezoeken muzikale kroegentocht", stelt de organisatie.

Het aanbod van bands is dit jaar zoals altijd heel divers. De muzikale aftrap vindt op paaszondag om 19.00 uur plaats op drie podia tegelijk. In café De Kleine Wereld begint singer/songwriter Sanne van Hellemond. In café De Bruine Pij wordt de aftrap gegeven door de heren van Spiritbox. In De Avenue gaat het er stevig aan toe, om te beginnen met At First.

Optredens zijn er verder in café Vulling vanaf 19.15 uur, vanaf 20.00 uur sluit ook café De Bommel zich aan bij deze 23e POBparade, net als café De Speeltuin. En in café Het Hijgend Hert begint om dezelfde tijd de formatie De Banolies.

Vanaf 20.30 uur klinkt de Nederpop van Mans Genoeg bij café Het Zwarte Schaap. Om 21.15 uur zal het Belgische Lady Blaxx het podium van sportsbar Old Dutch betreden. Vanaf 21.30 uur laten Ivy Linn & The Left Hand Gamblers de jaren 50 en 60 herleven bij Borrel Bar Breda. In café SamSam beginnen om 22.30 de dame en heren van Stince. Daarna kunnen liefhebbers nog terecht bij Old Dutch, De Speeltuin of De Avenue voor de laatste optredens van deze eerste dag van de 23e POBparade.

Op paasmaandag 22 april 2019 vindt om 15.00 uur de aftrap van de tweede dag plaats bij De Bruine Pij, waar Famous Belcrum Recordings de heerlijkste liedjes spelen. Vanaf de loop van de middag zijn er verder optreden bij café Sam Sam, café De Bommel.De Speeltuin, De Vulling Het Hijgend Hert.
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief