Broederliefde tijdens Breda Live 2018.
Broederliefde tijdens Breda Live 2018. (Foto: Vinnie de Laat / Click United)

Headliners Dancetour Breda: Broederliefde, Bizzey, Frenna en Wildstylez

  Cultuur

BREDA - Broederliefde, Bizzey, Frenna en Wildstylez zijn de hoofdacts op gratis festival Dancetour Breda op 9 juni. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. 


Verder op deze zestiende editie op het Chasséveld optredens van Tony Junior, Chuckie, STUK, Afro Bros en Trobeats. Dancetour Breda vindt traditiegetrouw plaats op eerste pinksterdag, dit jaar op 9 juni. 

Broederliefde maakte in 2016 een grote doorbraak en inmiddels zijn de heren niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. In 2017 ontving de groep een 3FM Award voor beste groep. Bizzey stond het hele jaar door in de top 40 met verschillende nummer waaronder 'Ja', 'Drama' en 'Culo'. Frenna heeft de Nederlandse Urban industrie inmiddels veroverd en behoort tot de top artiesten van Nederland. Hij verbrak in 2018 samen Lil Kleine een Nederlands Spotify-record voor meeste streams in 24 uur met hun hit 'Verleden Tijd'. Hardstyle-dj Wildstylez stond in 2013 al op Dancetour Breda, wat hij zelf als één van de hoogtepunten uit zijn carrière bestempeld. Momenteel staat Wildstylez op #85 in de DJ Mag.  

Tony Junior, onder andere bekend van zijn deelname aan Expeditie Robinson in 2018, maakte tijdens zijn carrière nummers met onder andere Tiësto, Steve Aoki en Mr. Polska. STUK timmert sinds 2015 hard aan de weg. Waar ze op YouTube onder de naam StukTV domineren met ruim 1,6 miljoen abonnees, zijn ze ook in het festival en club circuit naam aan het maken. Met ruim 250 shows op de teller staat dit ervaren trio bekend om hun energieke liveshows met een hoog party-gehalte.

Lokaal DJ-talent kan zich ook dit jaar weer aanmelden voor de Dancetour DJ Clash, waarbij een plaats in de line up van Dancetour Breda de hoofdprijs is. Vanaf 25 april kunnen talenten zich aanmelden via dancetour.nl/djclash.

Vorig jaar verwelkomde Dancetour Breda 20.000 bezoekers. Er zijn dit jaar Dancetour edities in Arnhem, Dordrecht, Lelystad, Breda, Goes, Tilburg en Doetinchem. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief