Pussy Lounge at the Park.
Pussy Lounge at the Park. (Foto: Marcel van Dorst )

Klaar voor de zomerpret? Dit zijn de festivals in Breda

  Cultuur

BREDA - Het festivalseizoen gaat bijna van start! En natuurlijk zijn er in en rondom Breda genoeg plekken om helemaal los te gaan. Hieronder staan alle outdoor muziekfestivals op een rijtje, dus pak die agenda’s er maar bij. Van doorgaan op techno tot meezingen met Abba en Nederlandstalige krakers. Staat er een festival niet tussen? Let us know!


Ploegendienst (25 mei): Lekker gewerkt pik! Aan de prachtige Galderse Meren genieten van de lekkerste techno, house en disco plaatjes. Tickets vanaf €34,68.

Jazz Festival (30 mei t/m 2 juni): Gratis en voor niets 4 dagen lang heerlijk ‘jazzen’ op het grootste jazzfestival van Europa. Live optredens van zowel lokale -als internationale muzikanten op de maar liefst 17 podia en speelplaatsen, in de karakteristieke binnenstad van Breda.

Spanjaardsgat Festival (5 t/m 16 juni): Laat jezelf een kleine 2 weken lang verassen door een tal van verschillende genres heen; musici, zangers, arrangeurs en dirigenten die hun kunsten vertonen. Salsalessen aan de haven, non-stop ABBA-hits meezingen of de ‘Film aan de Haven’ bekijken. Een gevarieerd programma voor jong én oud dus! Toegang is gratis.

Dancetour (9 juni): Hard gaan op dance, EDM en hiphop! Broederliefde, Frenna, Bizzey en Wildstylez. Zomaar een aantal artiesten die je gratis kan bewonderen op het Chasséveld.

Pussy lounge at the Park (15 juni): Het zonnigste hardstylefeest van Nederland is voor de 4de keer op rij terug op het festivalterrein van Breepark. Waan jezelf in Rio de Janeiro met het thema van dit jaar: ‘het Braziliaanse Carnaval’. Tickets vanaf €44,95.

Breda Live (5 & 6 juli): Een line-up om je vingers bij af te likken en een fantastische ‘Brabantse’ sfeer! Je kan kiezen om vrijdag mee te zingen met de hitjes van o.a. Davina Michelle, Racoon en BLØF of op zaterdag genieten van o.a. Afrojack, Ilse Delange en Guus Meeuwis. Je kan natuurlijk ook gewoon beide dagen gaan! Tickets vanaf €25.

Vieze Anita Festival (6 juli): Het Haveneiland in de wijk Belcrum wordt weer omgetoverd in de wereld van vieze Anita. Gewapend met een cup vol flirterige deuntjes! Tickets vanaf €25.

Breda Drijft (7 juli): Samen met je vrienden aan boord van je opblaaskrokodil- of flamingo, zet je zonnebril op en geniet van een heerlijke zomerse dag op het water. Vaar langs de vele barboten muziekpodia in de haven van Breda. Tickets vanaf €16.

Breda in Concert (3 augustus): Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht! De beste Nederlandstalige muziek van o.a. John de Bever, Django Wagner, Snollebollekes en nog veel meer. Dit jaar wederom te aanschouwen op het Chasséveld. Tickets vanaf €16,50.

TrailerFest (10 augustus): ‘’Nodig iedereen uit die hier NIET bij moet zijn. We zijn al maanden bezig om deze editie nog k*tter te maken, dan afgelopen jaar. Deze wil je missen!’’ Aldus TrailerFest. Voor de 2de maal op rij op het festivalterrein van Breepark, tussen de caravans in om het ‘campinggevoel’ te creëren, met allerlei campingactiviteiten, zoals een bonte avond en een knutselclub. Een heel andere belevenis dan een regulier festival. Bijzijn om het mee te maken! Tickets vanaf €17,50

Duikboot Festival (24 augustus): Lekker gaan op in de eerste plaatst techno, house en disco. Bij Duikboot weten ze daar wel raad mee. Dit jaar wederom op de fraaie locatie van de Asterdplas. Tickets vanaf €33,68.

De Tranen van van Cooth (31 augustus): Genieten van ouderwetse smartlappen,  heerlijke meezingers en zangkoren. Het hoofdpodium staat bij het Van Coothplein en de grote finale is op De Grote Markt. De line-up volgt nog en toegang is gratis.

Dream Village (30-31 augustus & 1 september): 3 Dagen lang knallen op muziek uit de hardcore, hardstyle en techno scene, op het festivalterrein aan de Lage Aard in Bavel. De line-up volgt nog. Kaartverkoop start op 22 april.

Hartje Ginneken (7 september): Wat begonnen is als een buurtfeest is ‘Hartje Ginneken’ inmiddels een begrip in heel Breda en omstreken. Aan het Schoolakkerplein midden in het prachtige Ginneken kan je ook dit jaar dit mooie feestje meemaken. Zing mee met onder andere Tino Martin, André Hazes, Jeroen van der Boom en Ruth Jaccot. Tickets vanaf €33.

Breda Barst (14 & 15 september): Hét oerfestival van Breda met fijne namen uit de pop -en rockmuziekwereld. Tevens een kweekvijver voor lokaal talent. Gratis in ons mooie Park Valkenberg.
 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief