Joshua J
Joshua J (Foto: Frank Bouwkamp)
djclash

Joshua J over DJ Clash: 'Netwerken waardevoller dan winnen'

  Cultuur

BREDA - Vanaf 25 april kunnen alle aanstormende talenten zich inschrijven voor de DJ Clash van Dancetour. In de aanloop hier naartoe spreken wij Bredase oud-winnaars. Hoe is het nu met ze? Vandaag Joshua J.


In 2016 heb jij de DJ Clash gewonnen. Waarom hebben je je destijds opgegeven?
Ik wilde heel erg graag een keer op Dancetour draaien en deelnemen aan de DJ Clash leek mij de beste manier om dit te proberen. Ikzelf ging ieder jaar naar Dancetour toe. Toen ik in 2015 in het publiek stond stelde ik mij voor hoe het was om zelf op het podium te staan. Het jaar later stond ik er.

Hoe heb je de DJ Clash ervaren?
Ik heb de DJ Clash als heel leerzaam ervaren. Het was echt heel vet! Ik vond het een erg bijzondere ervaring, vooral omdat het op landelijk niveau was. Ook hebben we Deelname aan DJ Clash was een mooie stap naar een hoger platformdiverse workshops gekregen. Deelname aan de DJ Clash was een mooie stap naar een hoger platform.

Wat heeft de DJ Clash je gebracht/hoe kijk je er nu op terug?
Het winnen van de DJ Clash heeft me vooral meer naamsbekendheid gegeven. Als ik er op terug kijk, was het een hele fijne en bijzondere ervaring. Het was de eerste keer dat ik op een groot festival draaide. Ik heb tijdens de DJ Clash veel andere artiesten leren kennen. Dat vond ik erg waardevol. Ook kreeg ik door het winnen ineens meer aandacht door de media.

Wat voor tips zou je toekomstige deelnemers willen geven?
Doe je ding. Ga er gewoon voor en vertrouw op jezelf. Ook al win je niet, probeer te netwerken en je best te doen. Je kunt veel mensen binnen de organisatie leren kennen en anderen die in de competitie zitten. Wat je daaruit haalt kan waardevoller zijn dan het winnen van de DJ Clash. Doe gewoon lekker je ding.

Vanaf 25 april kunnen talenten zich aanmelden via dancetour.nl/djclash.

Bregje Kop

FOTOSERIES