Suyano in 2011 tijdens DJ Clash
Suyano in 2011 tijdens DJ Clash (Foto: Archief)
djclash

Suyano over DJ Clash: 'Geen betere kans om te laten zien wat je kunt'

  Cultuur

BREDA - Vanaf 25 april kunnen alle aanstormende talenten zich inschrijven voor de DJ Clash van Dancetour. In de aanloop hier naartoe spreken wij Bredase oud-winnaars. Hoe is het nu met ze? Vandaag Suyano.

Je hebt in 2011 de DJ Clash van Dancetour gewonnen. Waarom heb je je destijds opgegeven?
In heel Nederland is dit een van de grooste podia waar je kunt staan door middel van een dj contest te winnen. Geen betere kans om te laten zien aan het grote publiek wat je kunt!

Hoe heb je je deelname aan de DJ Clash ervaren?
Ik vond mijn deelname aan de DJ Clash erg leuk, maar ook heel erg spannend. Tijdens de DJ Clash laat je zien wat je kunt, maar het gaat ook om smaak. Iedere dj heeft zijn eigen genre en stijl. Wat vindt de jury tof? Waar zijn ze naar op zoek? Je moet echt proberen je eigen stijl te laten zien. Wees voorbereid. Als de dj die voor jou komt een Dancetour heeft mij heel veel gebrachtDancetour heeft mij heel veel gebracht nummer draait wat jij ook wilde draaien zul je moeten improviseren, ook al wilde je dat nummer nog zo graag draaien. Op het moment zelf moet natuurlijk alles goed gaan. Een fout maken is niet heel handig in een finale van een DJ Clash. Ik heb destijds thuis heel veel geoefend op mijn CD-spelers.

Wat heeft het je gebracht/hoe kijk je er nu op terug?
Dancetour heeft mij veel gebracht. Mensen in de stad die met muziek bezig zijn gaan je in eens serieus nemen. Festivals in de regio gaan interesse tonen, maar ook aan andere partijen in Nederland kun je laten zien wat je hebt gedaan. Je kan toffe foto's laten maken of een gave video (wat ik zelf toen heb gedaan). Deze kun je vervolgens weer gebruiken om naar een boekingskantoor te sturen of naar promoters en bookers.

Wat voor tips zou je degene die nu doet mee willen geven?
Geniet van het moment! Als je in de finale staat is dat al een prestatie op zich. Laat zien waarom jij op Dancetour moet staan en niet iemand anders. Probeer anders te zijn dan de andere deelnemers door je manier van draaien, presentatie, platen keuze etc. Misschien kun je zelfs een eigen productie draaien als je deze al hebt. Laat zien dat je er plezier in hebt en ben enthousiast! Iedereen is zenuwachtig in het begin, maar zie het als gezonde wedstrijdspanning.

Vanaf 25 april kunnen talenten zich aanmelden via dancetour.nl/djclash.


FOTOSERIES