Gevangenis De Koepel Breda
Gevangenis De Koepel Breda (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Festival Om Nooit Te Vergeten 17 mei naar Koepel

  Cultuur

BREDA - Breda staat dit jaar in het teken van dementie. op dit moment wonen 3000 mensen in breda met dementie. door toenemende vergrijzing steeds meer. verwachting 2040 ongeveer 5200 mensen met dementie in breda. Met dit themajaar meer kennis over en begrip voor te realiseren. 


Daarom wordt dit jaar het 'Festival Om Nooit Te Vergeten' georganiseerd in de Koepel in Breda. Het festival staat volledig in het teken van dementie. Dementie is een gevoelig thema. Hoe bespreek je wederzijdse gevoelens? Wat doe je in gênante situaties? En hoe gaan we hier als samenleving mee om? Inspirerende experts, prikkelend theater, interactieve sessies en boeiende exposities geven tijdens het Festival Om Nooit Te Vergeten nieuwe inzichten en praktische handvatten. 

Radio 3FM-dj Frank van de Lende deelt deze dan zijn persoonlijke ervaringen met dementie en is deze dag festivalhost. Bijzonder hoogleraar en schrijfster van diverse boeken, Anne-Mei The, vertelt een inspirerend verhaal over 'waardig leven en waardig sterven'. De theatervoorstelling Bejaarden en Begeerte van Lucas de Man en Oscar Kocken gaat over hoe om te gaan met de verlangens van mensen met dementie. Ook kun je tijdens het festival de wonderbaarlijke kracht van de muziek van Mircacles of music ervaren. Tickets kun je bestellen via de website van het evenement. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief