Teun Hocks geeft een toelichting bij zijn eerste oeuvre-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda
Teun Hocks geeft een toelichting bij zijn eerste oeuvre-tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda (Foto: Wijnand Nijs)

Expositie Hocks schot in de roos voor Stedelijk Museum Breda

  Cultuur

BREDA - Met de expositie 'Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks ' over het werk van fotograaf en schilder Teun Hocks heeft het Stedelijk Museum Breda in de roos geschoten. "Dat kun je wel zeggen", zegt zakelijk directeur Marilyn Jongenelen. "Hij doet het heel erg goed."


De expositie opende 16 februari en is nog tot 10 juni te zien. Hocks geeft het bezoek aan het museum een impuls, geeft Jongenelen aan. "We hebben tot april zeventienduizend bezoekers mogen ontvangen. Daarmee zitten we op schema voor dit jaar, waarin we vijftigduizend bezoekers willen ontvangen."

Is het museum verrast door het succes van de expositie? "We zijn vooral heel blij. We hebben er met het team gigantisch hard aan gewerkt. Het bevestigt voor ons ook dat we op koers zijn met onze aanpak."

'Van vroeg tot laat' krijgt ook in de landelijke media lovende recensies. Van de Telegraaf tot NRC en de Belgische krant de Standaard: de pers is enthousiast. "Dat is voor ons heel fijn en ook belangrijk. We zijn een nieuw museum met een nieuwe naam. Deze aandacht vertaalt zich ook in de publieke belangstelling."

Samen met galerie Torch uit Amsterdam maakte het museum een boekwerkje voor bij de tentoonstelling. "Die is uitverkocht, dus moeten we nu nee verkopen. Torch is nu aan het kijken of er een tweede druk kan komen", vertelt Jongenelen over de samenwerking. "Het geeft aan dat de verkoopexpositie bij Torch en onze tentoonstelling elkaar versterken."   

Curator Marjolein van de Ven dook voor de tentoonstelling in het depot en haalde verschillende oude werken van Hocks naar boven. Gecombineerd met nieuwe werken ontstond de eerste oeuvre-tentoonstelling van de in Breda opgeleide Hocks.  

Zitten er nog meer verborgen parels in het depot? "Als die er zijn, dan gaan we dat natuurlijk niet verklappen", lacht Jongenelen. "Maar dit is zeker niet de laatste tentoonstelling waarbij we het publiek gaan verrassen met werken die ze nog nooit of al heel lang niet hebben gezien."


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief