Gezellige drukte bij Bumperkluiven 2018
Gezellige drukte bij Bumperkluiven 2018 Foto: Dex Bos

Minder foodtruckfestivals kiezen voor Breda

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Het is weer bijna zomer en dat betekent dat alle foodtrucks uit de stalling gehaald mogen worden. Maar dit jaar telt Breda beduidend minder foodtruckfestivals dan voorgaande jaren.

Bumperkluiven
Een van de foodtruckfestivals die in ieder geval wel terug komt is Bumperkluiven. En dit jaar duurt het festival zelfs ook een dag langer. Dit komt door het lange pinksterweekend waar het festival in valt. Van 7 tot en met 10 juni kunnen alle lekkerbekken hun hart ophalen tijdens de vierde editie van het evenement op het veld aan de Witte de Withweg. Op het terrein zijn er buiten foodtrucks ook optredens, theater en een zweefmolen voor de kids. 

Eeterij op Wielen 
Het is nog niet helemaal zeker of Eeterij op Wielen dit jaar terugkeert naar Breda. "Misschien keren we eind september terug", aldus iemand van de organisatie. "Maar dat is nog niet zeker." Het foodtruckfestival vond voorgaande jaren plaats op het Schoolakkerplein in het Ginneken. 

Lepeltje Lepeltje 
Waar vorig jaar het Wilhelminapark zich op 15 tot en met 17 juni nog vulden met foodtrucks, blijft het dit jaar behoorlijk leeg. Foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje keert dit jaar namelijk niet meer terug naar het park. Foodies kunnen voor het festival dit jaar wel terecht in Apeldoorn, Zwolle, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht en Eindhoven. 

Nolens Cultuur Festival
Voorgaande jaren konden bezoekers va het Nolens Festival vooral terecht voor eten; Dit jaar is er ook cultuur toegevoegd aan het festival. Op 29 juni kunnen bezoekers een rondje lopen op het Mgr. Nolens Plein voor een hapje, drankje en cultuur. "We merkten dat mensen naast alleen eten, ook graag dingen wilden meenemen." Het festival begint om 10.00 uur en eindigt om 22.00 uur.