ART Breda wordt voor de tweede keer bij Breepark gehouden.
ART Breda wordt voor de tweede keer bij Breepark gehouden. (Foto: Wijnand Nijs)

Tentoonstelling met alle werken van Rembrandt mogelijk naar Breda

  Cultuur

BREDA - De tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings is mogelijk later dit jaar ook in Breda te zien. Beursorganisator Erik Hermida gaat daarover in gesprek met Breepark. Daar is momenteel een kleine preview te zien van de tentoonstelling.


Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings is vanaf 6 juli in de RAI Amsterdam. De tentoonstelling is samengesteld in het teken van het Rembrandt jaar. Tot 1 september zijn er reproducties te zien van alle 350 werken van Rembrandt. "Ook de beschadigde, verborgen en zelfs gestolen werken zullen hier te zien zijn", geeft Hermida aan. Met de nieuwste digitale restauratie technieken zijn al Rembrandts werken teruggebracht naar hun originele staat.

De werken zijn elk op ware grootte en tonen in chronologische volgorde het verhaal van hun schilder. "Een ware ode aan Rembrandt dus", aldus de Hermida.

Op ART BREDA toont Discover Rembrandt een exclusieve preview, waarbij bijzondere hoogtepunten van de tentoonstelling worden getoond. De kunst- en antiekbeurs wordt dit jaar voor de tweede keer in Breepark gehouden. Zaterdag tijdens de openingsdag voor genodigden kwamen al enkele duizenden bezoekers naar de grote hal.

ART Breda duurt nog tot en met aanstaande zondag.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief