STEK Velingkade
STEK Velingkade (Foto: Nico Bossier)

STEK krijgt eerste Circus Festival

  Cultuur

BREDA - Breda krijgt een Circus Festival. Op STEK aan de Veilingkade staat in het laatste weekend van  juni een tent waarin diverse optredens gepland staan.


Het wordt geen gewoon circus, maar net even iets anders op 29 en 30 juni, stelt de organisatie. "Verwonder je over de spannende acts van acrobaten, houd je adem in bij de trapezeartiesten of knipoog naar je partner bij het zien van de spannende burlesque-show." Ook zijn er workshops. "Humor, verwondering, plezier en passie zijn de toverwoorden."

Op het terrein van STEK aan de Veilingkade 9A komt een grote circustent te staan. "Een plek waar de acrobaten van No Nonsense en Tall Tales zich helemaal thuis voelen. Ze zullen dan ook elke centimeter van de tent gebruiken, tot bovenin de nok."

Daarnaast brengt Circus Zanzara een familievoorstelling met een mix van circus, theater en live-muziek en komen de sterren van het Bredase Avenuetheater met een spannende burlesque-show. Ook bijzonder zijn de shows van het gezelschap Machienerie uit België. In hun Animalium spelen (bijna) uitgestorven dieren de hoofdrol.

Ook buiten de tent is er volop te doen. Straattheater, goochelaars en acrobaten laten  hun kunsten zien op verschillenden plekken op het terrein.Op zondag 30 juni is het pettendag, waarop publiek shows waardeert door losse muntjes te in de pet van de artiesten te deponeren. Op het terrein staan verder meerdere eet- en drinktentjes.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief