Marlieke van Schaik in de studio in Nashville.
Marlieke van Schaik in de studio in Nashville. (Foto: Marly Rose)

Bredase Marly Rose in studio Nashville: 'Echt een droom die uitkomt'

  Cultuur

BREDA - Het leest als een sprookje: Bredase country-zangeres geeft na een optreden een cd'tje met eigen werk aan een bekende Amerikaanse muzikant en een paar jaar later staan ze samen in de studio. Het is het verhaal van Marlieke van Schaik, artiestennaam Marly Rose.  


Een kleine week geleden stond de Bredase, die een paar jaar terug in een aantal afleveringen van Idols te zien en horen was, in de studio in Nashville. "Echt een droom die uitkomt", laat Marlieke via Messenger uit Amerika weten.

Darius Rucker
Het verhaal begon een paar jaar geleden. "Als countryfan stond ik te wachten na een optreden van Darius Rucker, in Nederland beter bekend als de zanger van Hootie & The Blowfish,  buiten de Melkweg. De band kwam naar buiten en heb met ze staan praten. Ik had heel corny een cd'tje gebrand met daarop eigen nummers. Deze heb in toen aan toetsenist Lee Turner gegeven. Sindsdien hebben we contact gehouden."

De Amerikaanse trip kwam aan de orde toen Darius in oktober in Paradiso stond. Marlieke sprak af met Turner om na het optreden nog even bij te praten. "Toen hij hoorde dat ik op vakantie ging naar Nashville nodigde hij me uit om in zijn studio te komen opnemen. Via facebook en mail hebben we contact gehouden en zijn we samen een nummer gaan schrijven."

Grote namen
Vorige week maandag was het zover en stond de Bredase tussen de grote mannen in de studio in Nashville. Want grote namen zijn het, weet Marlieke. Op het nummer Scars spelen de slide-gitarist en toetsenist van band van Darius Rucker mee, de drummer en gitarist zijn weer bekend van Sugarland en Jennifer Nettles. "Dat zegt jou niet misschien niet zoveel, maar zij zijn grote namen in de country."

- Hoe was het om met zulke profs te werken?
"Ongelofelijk. Ze waren zo lief, relaxed, geïnteresseerd en wilden ook het beste werk afleveren. Het was niet, oh ik heb even wat gespeeld en ben weer weg! Ze bleven luisteren om te kijken wat beter kon. Kwamen met suggesties en eigen inbreng en vroegen 'wat wil jij hebben Marlieke?' Ze snapten waar ik het nummer over schreef."

- Want waar gaat het over?
"Het nummer gaat over de Japanse kunst van het versieren van gebroken porcelein, Kintsugi. Met het nummer wil ik dus vieren dat littekens uit ons leven ons maken wie we zijn."

Daarin grijpt ze ook terug op haar eigen ervaringen, sinds Idols, een periode waarin muziek een rol is blijven spelen. Misschien zelfs wel belangrijker? "Muziek is inderdaad belangrijker geworden in mijn leven! Idols heeft daar niet heel veel aan bijgedragen of afgedaan. Door tegenslagen in het leven greep ik terug naar wat ik kende. En dat was muziek maken. En country genre is echt mijn ding."

- Wat gebeurt er nu met het nummer, wanneer kunnen we het horen?
"Het is nu is klaar voor mastering. Wanneer het wordt uitgebracht weet ik nog niet zo goed, ik wil eerst een clip gaan opnemen."

Marly Rose treedt met haar band op in Willemstad op 10 juni, als de Roparun daar passeert. Het optreden staat gepland tussen 15.30 en 16.30 uur bij Anno 1610 op een buitenpodium.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief