BredaVandaag Jazz tips: Fats, Etta en Rock ‘n’ Roll Mike

  Cultuur

BREDA - Zoveel optredens en zoveel verschillende genres. Voor muziekliefhebbers en Breda JAzz bezoekers die niet kunnen kiezen, pikt BredaVandaag er dagelijks drie uit. Dit zijn onze drie tips voor de vrijdag.


Matt & the Mint (FR)
Locatie: Klik & Steen podium – Havermarkt
Tijdstip: 14:15 - 16:15

Matthieu Boré is een Franse pianist, vocalist en songwriter. Hij groeide op met muziek en kunst: dit begon al bij zijn opera-zingende grootvader. Toen Matt zeven was, nam hij zijn eerste pianolessen. Later zong hij in verschillende punk- en trip hop bands, voordat hij zijn liefde voor vintage jazz muziek ontdekte. Begin ‘00 begon de jonge pianist met het Parijse jazzclub circuit en een jaar later bracht hij een heel album uit met Fats Domino-covers. Het is een verrassende cocktail aan muziek: een sterke dosis New Orleans-funk, met nonchalance, voorkeur voor akoestische klanken en gesyncopeerde grooves.

Etta James Experience (NL)
Locatie: Honda Jazz podium – Grote Markt Midden
Tijdstip: 22:45 - 00:00

Uniek in Nederland: The Etta James Experience. Een elfkoppige band die een tribute brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz.

Mike Sanchez & Band (UK)
Locatie: Princess Traveller podium – Spanjaardsgat
Tijdstip: 22:30 - 01:00

De Britse zanger, pianist en gitarist Mike Sanchez is een van de meest spannende en charismatische artiesten van Rhythm & Blues en Rock ‘n’ Roll van vandaag de dag. Een showman pur sang die met zijn krachtige boogie-woogie fans over de hele wereld heeft verzameld. Rock & roll, rhythm & blues… Mike draait er z’n hand niet voor om!

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief