Breda Jazz Tips: Hillbilly, BlackGospel en West Coast

  Cultuur

BREDA - Zoveel optredens en zoveel verschillende genres. Voor muziekliefhebbers en Breda Jazz bezoekers die niet kunnen kiezen, pikt BredaVandaag er dagelijks drie uit. Dit zijn onze drie tips voor de zaterdag.


Hillbilly Hayride (NL)
Locatie: Podium St Janstraat
Tijdstip: 18:30 - 20:30

Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.Op het podium gáát Hillbilly Hayride ervoor.

BlackGospel Experience
Locatie: Honda Jazz podium - Grote Markt Midden
Tijdstip: 19:30 - 21:30

BlackGospel Experience staat garant voor de ultieme ‘black american gospel’-ervaring. De topsolisten van BlackGospel Experience – de Rotterdamse gospelzangeressen Joany Muskiet en Urmie Enting – zingen de sterren van de hemel en brengen een ultieme gospel ‘Experience’.

Detonics (NL)
Locatie: Avans Talent podium – Kerkplein
Tijdstip: 23:00 - 01:00

Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke jaren vijftig West Coast blues niet weerstaan. De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit dat lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele jaren vijftig West Coast sound.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief